sebesp | 2019.01.22
Romkocsmák és romirodák után a könyvtárépítészetet is elérte korunk trendje. A holland iroda hatalmas városi nappaliként fogalmazta át a patinás járműjavító csarnokot.A LocHal egy új, világszínvonalú városi nappali Tilburg városa számára, a holland nemzeti vasutak ikonikus, korábbi mozdonycsarnokában. Közvetlenül a vasútállomás mellett, Tilburg új városközpontjának szívében található a projekt, ami a Midden-Brabant könyvtárat, a Kunstloc és a Brabant C kulturális intézményeket, valamint a Seats2meet közös co-working területeit foglalja magában. A LocHal mind a fiatalok, mind az idősek számára alkalmas teret biztosít olvasni, tanulni, találkozni és összegyűlni. Hely egyúttal a legújabb innovációk tesztelésére, létrehozására, kiállítására és bemutatására.

Mecanoo játékos és innovatív belsőépítészeti formái feltűnő kontrasztot alkotnak, a jellegzetes történelmi elemek és az új tölgy és acél kiegészítések kombinálásával. A vörös és narancs színek hozzájárunakl az otthonosan meleg hangulathoz. A találkozók, az együttdolgozás és a koncentrált munka különböző szintjeit biztosítják a különböző terek.

A látványos városi kávézó, melyben egy vörös, barna és arany kerámiacsempével színesített bár található, melyet neon LocHal logóval díszítettek. A régi sínpályákat megtartották a betonpadlóba ágyazva, ezeken három nagy, kerekeken gördülő „vonatasztal” áll. Az egyik asztal a bár hosszabbításává válhat, egy másik asztallal kombinálva ugyanakkor színpadot képez. A szabadtéri rendezvények színpadának kialakításához kívülre is húzhatók.

Az Inside Outside és a textilmúzeum által tervezett teljes magasságú textilfalak lágyítják az ipari csarnok éleit. Komfortosan osztják meg a teret nagyobb vagy kisebb tevékenységi területekre.

Az épületen végigsétálva egy olyan történelmi utcán járhatun, amely százados ipari oszlopokkal van szegélyezve, amelyen még mindig láthatóak a régi festékrétegek. Az oszlopok fa asztalokkal és világítással történt fkiegészítésének eredményeként új életet kapnak az olvasás és tanulás helyeiként. Az utcát könyvespolcok és könyvesbolt-stílusú fülkék kísérik.

Forrás: www.mecanoo.nl
Képek: Ossip Architectuurfotografie

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások