tervek BIG Bjarke Ingels Group

A Sanpellegrino Group futurisztikus üzemének alapkőletétele

Tervező: BIG – Bjarke Ingels Group


Java | 2019.10.21

A Lombardiában létesülő, a Sanpellegrino 120. születésnapja alkalmából épülő gyártóüzem a stílust, az innovációt és a környezeti-társadalmi fenntarthatóságot ötvözte.

"A Jövő üzemének alapkőletételével új fejezet nyílik előttünk – mondta Federico Sarzi Braga, a Sanpellegrino Group ügyvezető igazgatója. – A tervezés és az innováció gyöngyszemét építjük, amely vonzó turisztikai célpont lehet a világ minden tájáról érkező vendégek számára. Az új épületet átható filozófia maximálisan képviseli a márka értékeit és vállalatunk elkötelezettségét az olasz gyártású és minőségű termékek mellett. Célunk, hogy ezt a rendkívüli és lokális értéket a S.Pellegrino ásványvizet minél szélesebb körben ismertté tegyük, értéket teremtsünk a helyi közösségekkel és fejlesszük dolgozóink munkakörnyezetét."

A Sanpellegrino “Jövő üzeme” magán viseli a BIG – Bjarke Ingels Group építésziroda kézjegyét, akik modern vonalvezetésű, a helyi szabadsághagyományt újraértelmező dizájnt alkottak. A „Jövő üzeme” napelemekkel és nagy energiahatékonyságú rendszerekkel üzemel majd, s a jellegzetes épületet szegélyező karakteres beton boltívei az Orobie Alpokra nyílnak. Vízvisszanyerő rendszerei a környezettudatosságot és a fenntarthatóságot szolgálják. A létesítményhez vezető híd, továbbá az épülő úthálózat is csökkentik a lakott területen átmenő nehéz járművek forgalmát. Az üzem külső felületét fedő üvegfelületek emlékeztetnek a víz különböző halmazállapotaira. Az irodák és az öltözők teljes felújítása, az új vállalati kávézó, pihenőrészleg és fitneszközpont a mai követelmények szerint az itteni dolgozók mindennapi közérzetét szolgálja. A termelési műveleteknek helyet adó mintegy 2 800 m2-es új területnek köszönhetően az üzem képes lesz kezelni a következő évekre előrejelzett megnövekedett igényeket. A San Pellegrino Terme és Zogno területeit is magában foglaló projekt a helyi közösségekkel kiváló, harmónikus kapcsolatot ápol. A márka 1899 óta az olasz ízlés, minőség, érték és életstílus pozitív „nagyköveteként” több mint 150 országban van jelen.

A 90 millió euró összértékű beruházás a tervek szerint 2020-ra készül el, mely magában foglalja az építési munkákat, a termelési és logisztikai osztály számára kialakítandó komplett rendszereket, valamint az üzem teljes újjáépítését és bővítését.

Forrás: épinfó

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások