sebesp | 2016.07.21
A brazil bennszülött építési megoldást mintául véve védekeznek São Pauloban a túlzott felmelegedés ellen – az eredmény egy kissé borostás szomszéd az utcaképben.

Fernando és Humberto Campana brazil belsőépítészek nemrégiben váltottak, és már építészeti munkákat is bevállalására. Tervei alapján São Paulo növényzettel gazdagon borított Jardim Paulista negyedében épült fel négyszintes épület.

Az északi homlokzatot a trópusi hőség ellen védendő, a házat a piasszava pálma leveleinek rostjával borították, aminek eredményeként meglehetősen szőrős felülettel néz a családi otthon az utca felé. A nem mindenapi megoldást korábban a páros belsőépítészeti munkáikban már kipróbálta. A növény különleges tulajdonsága, hogy virágai nemét a napfény mennyiségétől függően változtatni képes.

Fernando Campana megfogalmazása szerint a koncepció lényege a "a házat elárasztó növényzet".

A belső tereket egy bőrdarabokba bugyolált könyvespolc köré szervezték, melynek halpikkelyszerű textúrája egészen a tetőig meghatározza a belsőt.

"Egy növényhez hasonló épületet akartunk létrehozni, melynek burkola kívülről betüremkedik a házba. Az épület vonalai meglehetősen egyszerűek, így ezekkel az elemekkel az volt a célunk, hogy legyen egy erős, organikus erő is a ház belsejében és a homlokzaton" – mondta Fernando Campana.


Forrás: Dezeen.com

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások