hír cikk beruházás épül Kelenföld stadion szuperkórház

Szuperkórház helyett sportcsarnokot kap Kelenföld?


donkanyar | 2016.10.04
Lehet, hogy nem is szuperkórház, hanem sportcsarnok épül Kelenföldön - értesült a Magyar Idők. A kórház számára alkalmas újbudai ingatlanokra ugyanis sokan igényt tartanak,s bizony a lehetséges beruházások között sportlétesítmény is szerepel.

Többen is igényt tartanak arra a néhány, még üres dél-budai ingatlanra, amelyek akár a tervezett nagy kórház számára is megfelelő helyszínt biztosítanának, és az is szóba került, hogy inkább egy új sportlétesítményt kellene megépíteni a kerületben – írta a Magyar Idők.

A lap szerint ma tárgyal a stratégiai kabinet a fővárosi egészségügy átalakításáról, és ezen belül a leendő dél-budai szuperkórház helyéről is.

Az ülésen a korábbi bejelentések szerint arról is döntés születhet, hová költözzön a Sportkórház, amelynek 2017. június 30-ig el kell hagynia jelenlegi, Alkotás úti telephelyét, miután azt a kormány döntése értelmében a szomszédos Testnevelési Egyetem veszi birtokba.

Ha a stratégiai kabinet ülésén ezekben a kérdésekben sikerül dűlőre jutni, a végleges döntést akár már holnap meghozhatja a kormány – tették hozzá.

„A tanulmányok alapján az Etele tér közvetlen közelében alakítanának ki egy ideiglenes csarnokot, melyben a röplabdázás kerül főszerepbe” – olvasható egy, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karán készült idei tanulmányban.

A lap szerint a tanulmányban leírtak is visszaköszönnek a Fővárosi Közgyűlés szeptember 28-i ülésén elfogadott, a 2024-es budapesti olimpiai pályázat alapját képező helyszínkiválasztási javaslatban.

A tervekben kezdettől fogva önálló sportlétesítményként szerepel egy röplabdacsarnok a Kelenföldi pályaudvar közelében. Az Etele téren a tervben leírtak szerint selejtezőket, döntőket rendeznének és egy ideiglenes létesítményről lenne szó.

A terv nem zárja ki, hogy az Etele téren, vagy annak környezetében egy új kórház létesüljön – olvasható a cikkben.

Forrás: magyaridok.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások