tervek

Újratervezték a tatai Öreg-tó partjára épülő szállodát

Legújabb látványtervek


Java | 2020.11.17

A korábbi látványtervek kiverték a biztosítékot az örökségvédők és a helyi lakók körében. Féltették a tó körbejárhatóságát, a szálloda nagyságát is túlméretezettnek találták, nem beszélve a kiválasztott építési helyszínről, ami Natura 2000 természetvédelmi területre esik.

 Az Avalon ügyvezetője, Tóth Róbert online sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy nem csupán a szálloda méretén változtattak, de az új koncepció alapján a hotel harmonikusan belesimul a térségbe.

A komplexum magasságát jelentősen csökkentették, s így a szobaszám 120-ról 95-re változott. Az új szálloda architektúrája a wellness részleggel együtt diszkréten, lépcsőzetesen illeszkedik a természetvédelmi tájba. A tó továbbra is bejárható marad, s a szállodát minden oldaláról méretes, valódi füves terek borítják be. A hajdani lovarda épületénél továbbra is nagy beépítés mutatkozik. Az összefüggő parkosított részt mindenki számára nyitva hagyják, s még az épület tetején látható üvegkupolába is feljuthat az érdeklődő.

Forrás: Spabook.net

A szerkesztőség álláspontját inkább a következő véleménycikk tükrözi, amelyet tisztelettel ajánlunk elolvasásra (– a szerk.): Az antiépítészet vajon meggyőzi a tataiakat?

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár




Építési megoldások