tervek

Úszó hotelekkel várja Katar a 2022-es labdarúgó vb-re érkezőket

videó


Java | 2020.07.01

Bár két év múlva lesz csak a jeles esemény, a helyszíni munkák már javában tartanak. Az összesen 16 darab négyszintes, vízen lebegő szállodából már tíz elkészült. A találékony, praktikus tervek megvalósítója a finn Admares cég.

A lebegő szállodáknak nincs szükségük kiépített kikötőre. Szép sorban sorakoznak egymás mellett a parthoz közel. A hetvenkét méter hosszú, tizenhat méter széles, négy emelet magas épületek mindegyikében 101 szoba szolgálja a vendégek kényelmét, de egy étterem és egy lounge bár is helyet kap a komplexumban, mely összesen 1616 kiadó szobát kínál. A jeles eseményeket követően sem árválkodnak itt tovább az üres hotelek kihasználatlanul, mert a vízen akadálytalanul elhúzhatók bárhová, ahol tovább működhetnek. Ez az újrahasznosítás legfrappánsabb, legegyszerűbb formája. Egyetlen kritériumot kell csupán figyelembe venni, hogy az alattuk lévő vízmélység legalább 4 méter legyen.

Az egyéb épülő létesítmények közül a legérdekesebbek a Quetaifan Projects sokszínű szurkolói zónái, vidám szórakoztatóközpontjaival, strandjaival és szállodáival. A stadionok közül a nyitómeccsnek és a finálénak otthont adó, nyolcvanezer férőhelyes Lusail Stadion emelkedik ki a leginkább, amelyet Loszail városának közelében jelenleg építenek.

Forrás: Vezess.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások