rendezvény vízálló vízhatlan vízzáró Építész Tervezői Nap

VÍZhatlan, VÍZzáró, VÍZálló – Építész Tervező Nap június 2-án


pestimonika | 2011.05.16
Csak a szakmai terminológia pontos használata eredményezheti, hogy az épületek legfőbb károsítója - a különböző formákban fellépő víz és nedvesség - elleni védelem szakszerű és a funkciónak megfelelő legyen.
A következő tervezői nap a víz elleni védekezés eseteit fogja körüljárni a csapadékvíztől a használati vizen át a talajnedvességig, illetve talajvízig. Szó lesz tetőfedésekről, magastetős alátétlemezekről, ereszcsatorna-rendszerekről, a lapos- és terasztetők vízszigetelésének különböző fajtáiról, az ezekhez szükséges kiegészítő rétegekről, elemekről, a talajnedvesség és a talajvíz elleni szigetelésekről, valamint az ipari és a wellness intézményekben a hidegburkolatok és az alattuk lévő rétegek helyes kivitelezéséről. Épületszerkezeti előadóink a BME Épületszerkezettani Tanszék oktatói és az ÉMSZ szakemberei lesznek, az alkalmazástechnikai kérdésekről az egyes gyártó cégek képviselői adnak majd tájékoztatást.
Olyan különleges témák is napirendre kerülnek, mint a beton nedvességhatások elleni felhasználása vagy a bentonitos duzzadó elvű szigetelő paplan. Több előadás is részletezi majd a műanyag vízszigeteléseket épületszerkezeti és alkalmazástechnikai szempontból, valamint ezek legújabb fejlesztési irányait, de az Európai piacon legújabban feltűnt bitumenes szigetelőlemezek sem maradnak ki a nap témái közül. Egy másik előadás a közvetlenül burkolható vékony vagy vastag üzemi és használati vízszigeteléseket fogja körüljárni. A „vizes” témáknál a vakolatok nem feltétlenül szoktak szóba kerülni, most a nedvességgel való kapcsolatukat a BME Épületkémiai Laboratóriumának vezetője fogja ismertetni.
Az épületszerkezeti előadások mellett Hőnich Richárd és Fialovszky Tamás az Építész Stúdió részéről a tervezés alatt álló váci INKubátorházat fogják bemutatni, Simon Viktória pedig az angliai FeildencleggBradley cégnél szerzett tapasztalatairól fog beszélni. Két városi léptékű projekt lesz az előadás fő témája, amelyeken keresztül bepillantást nyerhetünk a GLA (London Főváros) fenntartható területi fejlesztési elveibe, a lakás- és városfejlesztésben alkalmazott fenntarthatósági szabályzókba, ösztönzőkbe, ezek közül az egyik projekt árvízvédelmi területrendezési-tájépítészeti megoldásokat is tartalmaz.
A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások