opauszkililla | 2014.02.28
A rendezvény célja az Ybl Miklós Építéstudományi Kar szellemi, kulturális és tudományos élete színvonalának emelése, valamint az építéstudományok iránt érdeklődők számára betekintést nyújt a szakma rejtelmeibe.

Népszerűsíteni szeretnénk a környezettudatos szemléletet, ez által növelve az új technológiák társadalmi elfogadottságát. Rendezvényünk nyilvános, és ingyenesen látogatható a nagyközönség számára.
Kollégáimmal bízunk benne, hogy Helyi Bizottságunk eddig megszerzett tapasztalatait kamatoztatva ismét színvonalas rendezvényt tud nyújtani, melyen biztosítani tudjuk az előadók és látogatók számára az eredményes részvételt.

Az eseményt 10:00-kor Makovényi Ferenc, a kar dékánja fogja megnyitni beszédével. Ezek után kezdődnek a cégek által kidolgozott fél órás előadások több teremben párhuzamosan, melyeket legtöbben kiállítóként is prezentálnak nekünk kiadványaikkal és termékeikkel egyaránt. Ezen kívül különböző játékos építő versenyek is lesznek, melyen a hallgatók mérettethetik meg ügyességüket, kreativitásukat és nem utolsó sorban szakmai tudásukat is.
Több neves tanárunk is tart beszámolót, mint például Kecskés Gábor, Dr. Markó Balázs DLA, F. Farkas Tamás, Keszeyné Dr. Say Emma és még sorolhatnám. Sőt Spanyolországból is érkezik vendégünk, Nyáry Erika építész, az Architect Enyary képviseletében.

A rendezvény szervezője az IAESTE Hungary Ybl Miklós Építéstudományi Kar Ybl Miklós Helyi Bizottsága. Az IAESTE a világ több mint 80 tagországában működő nemzetközi diákszervezet, mely 5 helyi bizottságával az ország 3 műszaki felsőoktatási intézményében képviselteti magát. Az Egyesület célja, hogy tevékenységével segítse a hazai műszaki felsőoktatás hallgatóinak gyakorlati oktatását, valamint, hogy megkönnyítse a pályakezdő mérnökök elhelyezkedését, szakmai tevékenységein keresztül (Nemzetközi Szakmai Gyakorlatcsere Program, Belső Képzési Program, Szakmai Képzési Program, Szakmai Napok, Állásbörze). A hallgatók által önkéntesen működtetett, politikamentes, közhasznú, non-profit szervezetként célunk, hogy áthidaljuk a hallgatók és a cégek közötti szakadékot, valamint a nemzetközi együttműködés keretein belül segítsük gyakorlati oktatásukat és képzésüket.
Ha csak pár órád van, akkor is gyere el, hiszen 17:30-ig nem állunk le és fogadjuk látogatóinkat.

Helyszín:
1146 Budapest, Thököly út 74. SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar, A épület
Időpont: 2014. március 11. 10:00- 17:30.
Elérhetőség:
opauszki.marta@iaeste.hu
opauszki.lilla@iaeste.hu
Weboldal:
www.szakmainap.hu
www.facebook.com/yblszakmainap

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások