hír épületek videók, animációk

Bejelentették: 2026-ra elkészül a Sagrada Família


B-y | 2015. november 30.
     
Jordi Fauli főépítész elmondta: 2016-ban kezdik építeni a hat új, egyenként 172 méter magas tornyot. Évente 25 millió eurót „építenek be” a templomba, ezt kizárólag adományokból és belépődíjakból gyűjtik össze.

A tervek szerint 2026-ra, Gaudí halálának 100. évfordulójára fejeződnek be a Sagrada Família száznegyvennégy éven át tartó építési munkálatai Barcelonában, az épület jelenleg, 2015-ben hetven százalékban van készen.

Mindezt sajtótájékoztatón jelentette be Jordi Fauli, aki 2012-ben lett az építészek 40 fős csoportjának vezetője. Személyében a kilencedik szakember vette át a Temple Expiatori de la Sagrada Familia (a Szent Család engesztelő temploma) építésének irányítását.

Jordi Fauli beszámolt arról, hogy 2016-ban kezdik építeni a hat új, egyenként 172 méter magas tornyot. A főépítész elmondta, a tornyok magasságának meghatározásával Antoni Gaudí kívánságának tettek eleget, aki azt kérte, semmiképp ne legyen magasabb a templom tornya, mint a katalán főváros hegye, a 173 méteres Montjuic.

Évente 25 millió eurót „építenek be” a templomba, ezt kizárólag adományokból és belépődíjakból gyűjtik össze.

Fontos mozzanat volt a templom történetében a 2010-es év, amikor XVI. Benedek pápa felszentelte a kívülről még befejezetlen, de belső terében már kész, lefedett, orgonával is rendelkező templomot és basilica minor címet adományozott neki. 2005-ben a Születés Kapuja felőli homlokzatot az UNESCO Világörökség részévé választották.

A Sagrada Família Spanyolország egyik leglátogatottabb idegenforgalmi nevezetessége, évente közel két és fél millió belépőjegyet adnak el.

Az építkezésről a Magyar Kurír, valamint a Trendek és Stratégiák portálon is olvasható még több információ, az utóbbin egy látványterv-videó is megtekinthető.

A szerző legújabb cikkei:
A „Kádár-kockák” energiatudatos továbbgondolása foglalkoztatja a Solar Decathlon magyar résztvevőit
Engedély vagy bejelentés? Online, kreditpontos tananyagunk elérhető a Tervlapon!
Feláldozzuk az életünket és egészségünket a munkánkért? Felmérés az építőiparban dolgozók körében
Építési jog 2017. – így tervezhetünk, építhetünk 2017 januárjától
Tervezői művezetés: legalább hatszor kell az építkezésre menni, kötelező a bejegyzés az e-naplóba
Használatbavételi engedély helyett: egyszerű igazolás
Lakóépületek egyszerű bejelentése - mit tehet a tervező, mit vizsgál a hatóság?
Könnyebben tervezhetők az íves felületek, térben görbülő formák
Megújuló energiával önfenntartó lehet a rája alakú úszó város
A japán SANAA építésziroda tervei alapján épül az Új Nemzeti Galéria
BIM technológia, 3D tervezés a gyakorlatban
Mennyi lesz pontosan az építésügyi bírság? [+VIDEÓ]Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 12 (6 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások