sebesp | 2018. április 9.
     
A Populous tervezi azt a 18 000 férőhelyes, gigantikus földgömb formájú "next generation" arénát, amely mind zenei, mind sportesemények számára helyszínül szolgál majd Londonban.

A Madison Square Garden Company (MSG) által kijelölt helyszín (London és Las Vegas) első vázlatai az év elején láttak először napvilágot. A szórakoztatóipari cég most további részleteket tárt fel a "következő generációs rendezvényhelyszínről", a MSG Sphere London-ról.

A gömb teljes külső felületét olyan digitális képernyő borítja, amelyek lehetővé teszi művészeti alkotások megjelenítését, sőt magát a hatalmas glóbuszt teszik mindig változó műalkotássá. Belül az arénában egy olyan képernyő kap helyet, amelyet az MSG a "a Föld legnagyobb és legrészletesebb felbontású média megjelenítőjeként" ír le.

A hagyományos zenei események mellett az MSG Sphere London-t e-sport események megrendezésére is tervezik. Ezek az események olyan közönséget vonzanak, akik élőben néznek videojáték-versenyeket.

"Ez egy fontos mérföldkő a cég azon víziójában, hogy az élő szórakoztatást újradefiniálja olyan ikonikus rendezvényterek segítségével, amelyek korszakváltó technológiákat tartalmaznak és úttörő szerepet vállalnak a magával ragadó élmények új generációjával."

A londoni Olimpiai Park területen megvalósuló arénában számos csúcstechnikai audiovizuális berendezés megtalálható majd, köztük egy egyedi gömbkamerás rendszer és igény szerint állítható akusztikai rendszerek.

Forrás: www.dezeen.com

A szerző legújabb cikkei:
A BIG strandja Aarhusban
Kastély a fjordban
Év végére elkészül a Párisi Udvar Hotel Budapest
Új országos pszichiátriai intézet épül Budapesten
Kaliforniai álom 1961
Miért tartja "lúzernek" Trump az Egyesült Államok új londoni erődjét?
Magyar projekt is bekerült a World Architecture Festival második fordulójába
Felhőkarcoló Stop: Döntés született
Tervező kerestetik, de olcsóbban!
Kabinláz: Környezetbarát fakunyhókat épít a Hello Wood
Japán dizájnba költözött az iszlám tudásközpont
Megjelent a Pro Architectura díj 2018. évi hirdetménye
Stadion még nincs, de látogatni már lehetKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 8 (4 szavazatból)