Java | 2018. április 13.
     
A 100 millió eurós beruházás helyszíne Eggelsberg, amely a B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH) székhelye is, s a céget az ABB egy évvel korábban vásárolta fel azzal a céllal, hogy egyesítsék erejüket, s az élre törjenek. Ez a cég a világ legnagyobb, független beszállítója a szoftveralapú nyílt architektúrájú megoldások piacán.

Az új kampusz 35 000 m2 alapterületű, ahol a kutatásra legalkalmasabb hipermodern laborok mellett – amelyek az ipari vezérlőrendszerektől a gépi tanuláson át a mesterséges intelligenciáig fejlesztenek és tesztelnek majd automatizálási technológiákat – felépül a jövő oktatási bázisa, az Automatizálási Akadémia is, ahol a vállalat ügyfeleit és alkalmazottait képzik ki az új technológiák használatára.

Ezek szerint a munkahelyi kampusz a csúcstechnológiára alapoz, hiszen a termelést és a gyártást intelligens és felhőre csatlakozó gépek és robotok végzik majd autonóm módon. A cégcsoport amúgy is élen jár az innovatív megoldásokban, hiszen a 30 000 főt alkalmazó vállalat éves szinten 1,4 milliárd dollárt költ kutatás-fejlesztésre.

Tervek szerint már a nyáron megtartják az alapkőletételt, és 2020-ban megkezdődhet a munka az új központban. Az új kampusznak köszönhetően a világ második legnagyobb, ipari automatizálási megoldásokat szállító vállalata ezzel a gigafejlesztéssel tovább erősíti vezető pozícióját a gép- és gyárautomatizálás területén.

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű- és energiaszektorban. A hazai munkaszervezete még 2014-ben költözött a Green House irodaházba, ahol megtapasztalhatjuk a vállalatot jellemző innovatív megoldásokat is. Mindemellett az ABB szállította egyrészt a teljes épület energiaellátásához és -elosztásához szükséges, középfeszültségű berendezések, transzformátorok és alelosztók alkotta rendszert, másrészt jelenleg az úgynevezett KNX intelligens épületirányítási és -üzemeltetési rendszerük biztosítja az energiahatékony működés feltételeit.

A két vállalat portfoliójának 2017-ben történő egyesítését követően az ABB napjainkban az egyetlen olyan ipari automatizálási megoldásokat szállító cége, amely a mérés, a vezérlés, a hajtások, a robotika, az energetikai rendszerek és a digitalizálás terén a technológiák és a szoftvermegoldások teljes palettáját kínálja a vevők számára.

Az új kampusz építészetében, technológiájában várhatóan ezt a csúcsminőséget képviseli majd.

Forrás: Profitline.hu

A szerző legújabb cikkei:
Millennium Gardens irodaház építése indul a Duna-parton
Chad Oppenheim amerikai építész személyesen ajánlja új könyvét a KÉK-ben pénteken
A Zaha Hadid Architects modern városnegyede épülhet fel a Fekete-tenger partján
Waterfront City néven új városrész épül a volt óbudai szeszgyár területén
Európai szintű építkezések emelik tovább egyetemi városaink hírnevét
A csodák birodalma – Lépj be a Csillagok Háborúja tematikus parkba! + videó
Téglák és síkok összjátéka a vietnámi "barlangházban"
Peter Zumthor modellműhelye látható a 2018-as Velencei Építészeti Biennálén
Átadták hazánk egyik legkorszerűbb épületét – az Ericsson új székházát az Infoparknál
Előremutató új épületek Amaravatiban, India új regionális központjában
Az Építész Alkotóműhely nyerte az új Tudásközpontra kiírt tervpályázatot Szekszárdon
Operatúra az Eiffel Műhelyházba
A Régészet Napja Magyarországon – május 26.Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)