sebesp | 2018. április 13.
     
Akár teljes felszereléssel együtt becsúszhat a vendég a szobájába ebben a hotelben, melyet BIG tervezett Svájcba.

A Bjarke Ingels csoport bemutatta annak a svájci új szálloda terveit, amely a festői Valloue de Joux meredek hegyoldalába fog beágyazódni. Az Audemars Piguet luxus órákat gyártó cég számára tervezett "Hôtel des Horlogers" a cég – szintén a BIG tervei alapján megvalósuló – múzeuma mellett épül fel. A hotel dizájn alapgondolata öt cikk-cakkban összefonódó tömeg, amelyekben szállodai szobákat lesznek, es egy enyhén lejtős külső pályával lesznek összekapcsolva, ami közvetlenül a múzeumhoz, valamint a régió sípályáihoz vezet.

A Bjarke Ingels Group által a CCHE helyi irodával közösen tervezett az audemars piguet "hôtel des horlogers" mintegy 50 szobát tartalmaz. Belül folyamatos, lejtős folyosó köti össze a szobákat, megkönnyítve a látogatók és a szolgáltatások forgalmát. Az épületben két étterem, egy bár, egy spa és egy konferenciaközpont kap helyet, amelyek a ferde tetősíkok alatt helyezkednek el, és a napfény és a kilátás felé fordulnak.

A tervezőcsapat szerint a vendégek a szálloda tetőjén végigcsúszva juthatnak el arra a sível járható ösvényre, amelyről közvetlen hozzáférés biztosított a szomszédos pályákra. A tervek szerint a – már építés alatt álló – szálloda 2020-ra nyílik meg a nagyközönség előtt.

Forrás: www.ukconstructionweek.com

A szerző legújabb cikkei:
Masztaba épült Londonban, lebeg a Serpentine tavon
Serpentine 2018: Betoncserépből szőtt kosár
Ez év utolsó negyedévében indul a Fertő-tó partjának harmincmilliárd forintos fejlesztése
Elkészült a világ legnagyobb U alakú üveghídja Kínában
Ismét leégett a glasgow-i art nouveau mestermű
Itt a világ legfenntarthatóbb irodaépülete
Richard Rogers-ék tornya is elkészült a World Trade Center helyén
Breeam Excellent (Kiváló) minősítést kapott a budapesti Danubio lakoház tervezési fázisban
Év Balatoni Háza 2018 – pályázati felhívás
Nem kibickedik tovább a rapper, ezután inkább maga is házakat tervez
A tervek szerint halad az Olof Palme Ház felújítása – videó
Nem gáz ilyen luxus egy gáztárolóban?
Leonardo pironkodik... mert ezt nem ő találta ki



Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 8 (4 szavazatból)