hír épületek cikk új építés Ericsson Székház Wing Szerdahelyi László Pesti József Aspectus Architect

Átadták hazánk egyik legkorszerűbb épületét – az Ericsson új székházát az Infoparknál


Java | 2018. május 29.
     
Az Ericsson Ház a Wing Zrt. fejlesztésében valósult meg, amelyben az irodák mellett a svéd cég egyik legnagyobb méretű, high-tech felszereltségű európai kutatás-fejlesztési központja is helyet kapott. A fejlesztő a szomszédos telken az irodapark második ütemét is elkezdi.

A Duna partján a Műegyetem és az ELTE közvetlen közelében álló Ericsson Házban hazánk egyik legkorszerűbb és legnagyobb szerverterme található, valamint az Ericsson innovációs műhelye és az Ericsson Garázs. A budai rakparton lévő szellemi központ szoros kapcsolatban áll a közeli egyetemekkel, nagyszámú diáknak, doktorandusz hallgatónak ad munkát és megannyi oktatóval működik együtt a közös kutatási és fejlesztési projektjeik keretén belül. Az épület terveit a Wing leányvállalata, az Aspectus Architect készítette Szerdahelyi László és Pesti József vezetésével, a generálkivitelező a Strabag. A beruházást egy banki konzorcium finanszírozza, amelynek tagjai az Unicredit Bank Hungary, az Unicredit Bank Austria és a K&H Bank.

A tervezésnél főszerepet kapott a környezettudatosság, aminek köszönhetően az irodaház nemzetközi LEED Gold minősítéssel is rendelkezik. Az építőanyagok tekintetében is a helyi gyártású, valamint az újrahasznosított anyagokat részesítették előnyben. A környezettudatosság része az energiahatékony működés, a tudatos vízhasználat, az integrált árnyékolórendszerek használata, a környezettudatos LED-es világítás.

„Az Ericsson új irodaháza az egyik legkorszerűbb épület az országban, büszkék vagyunk arra, hogy mi fejleszthettük, egy volumenében és technológiájában ilyen szintű épület megvalósítása ugyanis olyan kihívásokkal jár, amire csak kevesen képesek. A Wing a magyar ingatlanpiac piacvezető irodafejlesztőjeként építészeti, funkcionális és gazdasági értelemben is értéket teremt. Nemzetközi nagyvállaltok partnereként, az ilyen fenntartható, korszerű ingatlanok iránti igényre nyújtunk hosszú távon megoldást. Mi valósítottuk meg például az E.ON és az Allianz székházát, illetve jelenleg is építjük a Telekom székházat. Az Ericsson székház ebbe a sorba illeszkedik, nemcsak kiemelkedő minőségű munkahely, a dél-budai Duna-part egy látványos új épülete, hanem egy jelentős nemzetgazdasági és oktatási szereppel bíró K+F központ is” – mondta Noah Steinberg. Közlése szerint hamarosan egy hasonló magas színvonalú épület fejlesztését indítja el a Wing az Ericsson Házzal szomszédos területen.
Az épületet az Ericsson Magyarország hosszú távú szerződés keretében bérli. A házat a Wing teljes mértékben az Ericsson és a vállalat itt dolgozó 1 800 munkatársának igényeire szabta.

Forrás: Ingatlanhirek.hu

A szerző legújabb cikkei:
Lettország kulturális központjának óriásberuházását nyerte el a KÉSZ Csoport
Felülvizsgálják és újratervezik a debreceni intermodális csomópont beruházását
Hamarosan újra régi fényében ragyoghat a Pénzügyminisztérium a várban
Öt év múlva ilyen lehet Ferihegy
Liuzhou "erdőváros" épül Kínában a Stefano Boeri Architetti tervei alapján
Az autonóm építészet díjnyertes prototípusa a Monte Rosa menedékház
Múltunk jelene – 2019-ben folytatódik a Nemzeti Várprogram
A világ első „fordított” hotelje Kínában épült egy szakadékban
Végre indul a Bozsik Stadion építése
Összegzés: Látványos beruházások születtek 2018-ban Budapesten
A budapesti Vizafogói Tours-i Szent Márton plébániatemplom átalakítása
Helsinki kulturális ikonja a 2018-ban megnyílt új Amos Rex
Alapkőletétel a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi KaránKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Lambda Systeme Kft.
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Építési megoldások