Java | 2018. december 28.
     
Stadion építése még nem csúszott annyit, mint a Bozsik Stadioné. A Nemzeti Sportközpontok tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben, hogy a dunavarsányi székhelyű Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a biatorbágyi West Hungária Bau Kft. építheti meg a budapesti Bozsik Stadiont nettó 11 milliárd 799 millió forintért.

A Puskás Ferenc utca 1-3. alatti, több mint 70 000 m2-es telken épülő stadion legalább 8 000 néző befogadására lesz alkalmas, és megfelel az UEFA Category 4-es és az MLSZ I. osztály "A" előírásainak. A zöldterület 23 000 m2-t tesz ki. Tartozik majd hozzá egy földszint + három emelet magas fejépület, szociális és szolgáltató egységek a lelátó alatt, és 438 parkolóhely.

A fejépületben kapnak helyet a speciális sporttechnológiai területek, az 500 fő befogadására alkalmas VIP helyiségek, a fő kamera- és közvetítő állások, valamint a gépészeti terasz. Az épített pályavilágítás alkalmas lesz HD minőségű közvetítésekhez. A vendégszurkolók bejutását a MÁV vasúti pályája fölött építendő acélszerkezet biztosítja majd. Ahogy a 2016-os ajánlati felhívásból kiderült, a kivitelezőknek 1 300 db előregyártott vasbeton elemet, 670 t acélszerkezetet és 2 700 m3 monolit vasbeton szerkezetet kell majd beépíteniük.

Forrás: Napi.hu, Magyar Építők

A szerző legújabb cikkei:
Új fényben tündököl a Szent Jobb-kápolna a Bazilikában
Átadták a Fejér Megyei Kormányhivatal új székházát Dunaújvárosban
Új funkciókkal gazdagodik a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium
A jövő városnegyedét építi Torontóban a Google
"Vízszintes felhőkarcoló" Kínában: lenyűgöző mérnöki bravúr
Az Év Irodája 2018 verseny győztesei
Két hazai stadion is a 2018-as Év Stadionja versenyben + videó
Visszakerült méltó helyére a különleges mozaikfríz
Átlátszó templomfalak, állandóan változó fényjáték
Árapályerőmű sorozatgyártása indul
60 méter hosszú víz alatti üvegfalú alagút építéséről döntöttek a horvátok
Világszínvonalú versenyuszoda épül Zalaegerszegen
Nagyszabású egyetemi fejlesztés indul DebrecenbenKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -2 (1 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások