Java | 2018. december 28.
     
Stadion építése még nem csúszott annyit, mint a Bozsik Stadioné. A Nemzeti Sportközpontok tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben, hogy a dunavarsányi székhelyű Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a biatorbágyi West Hungária Bau Kft. építheti meg a budapesti Bozsik Stadiont nettó 11 milliárd 799 millió forintért.

A Puskás Ferenc utca 1-3. alatti, több mint 70 000 m2-es telken épülő stadion legalább 8 000 néző befogadására lesz alkalmas, és megfelel az UEFA Category 4-es és az MLSZ I. osztály "A" előírásainak. A zöldterület 23 000 m2-t tesz ki. Tartozik majd hozzá egy földszint + három emelet magas fejépület, szociális és szolgáltató egységek a lelátó alatt, és 438 parkolóhely.

A fejépületben kapnak helyet a speciális sporttechnológiai területek, az 500 fő befogadására alkalmas VIP helyiségek, a fő kamera- és közvetítő állások, valamint a gépészeti terasz. Az épített pályavilágítás alkalmas lesz HD minőségű közvetítésekhez. A vendégszurkolók bejutását a MÁV vasúti pályája fölött építendő acélszerkezet biztosítja majd. Ahogy a 2016-os ajánlati felhívásból kiderült, a kivitelezőknek 1 300 db előregyártott vasbeton elemet, 670 t acélszerkezetet és 2 700 m3 monolit vasbeton szerkezetet kell majd beépíteniük.

Forrás: Napi.hu, Magyar Építők

A szerző legújabb cikkei:
Hamarosan újra régi fényében ragyoghat a Pénzügyminisztérium a várban
Öt év múlva ilyen lehet Ferihegy
Liuzhou "erdőváros" épül Kínában a Stefano Boeri Architetti tervei alapján
Az autonóm építészet díjnyertes prototípusa a Monte Rosa menedékház
Múltunk jelene – 2019-ben folytatódik a Nemzeti Várprogram
A világ első „fordított” hotelje Kínában épült egy szakadékban
Összegzés: Látványos beruházások születtek 2018-ban Budapesten
A budapesti Vizafogói Tours-i Szent Márton plébániatemplom átalakítása
Helsinki kulturális ikonja a 2018-ban megnyílt új Amos Rex
Alapkőletétel a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán
A Napur Architect Kft. készíti a 2023-as Atlétikai Világbajnokság központi stadionjának végső terveit
Felhőkarcolóival az International Property Awards kategóriagyőztese lett a Group Dyer tervezte Prima ParkKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -2 (1 szavazatból)