hír 3H Csillag Katalin Gunther Zsolt könyv portfólió

3h: friss kötet jelent meg az építésziroda munkáiból


droID | 2015.10.22
Új kiadvánnyal jelentkezik a Csillag Katalin és Gunther Zsolt által alapított 3h építésziroda. A kötet az iroda elmúlt két évének projektjeit mutatja be.

Többszörösen újító kezdeményezésről van szó, hiszen a könyvkiadás önmagában szokatlan gesztusnak számít a hazai építészirodák körében. A 3h kiadványa azonban műfajában is újat teremt, hiszen a lazább, benyomásokat ébresztő kötet az iroda 2013-14-es kollekcióját mutatja be a művészi albumok igényességével – egyetlen iroda munkásságának kétéves periódusát öleli fel, kontrasztot alkotva a nagyívű, korszakokat és stílusirányzatokat átfogó építészeti albumokkal.

A könyv nem törekszik teljeskörű dokumentálásra (kár, hogy a bemutatott terveket csak nagyon ritkán kíséri helyszínrajz, kontextus, vagy koncepcióvázlat, így a hófehér, önmagukban is éteri számítógépes grafikák néhol a megfoghatatlanban lebegnek – a szerk.), célja sokkal inkább az, hogy átfogó képet adjon a 3h munkáinak sokszínűségéről, az eltérő funkciókra és helyzetekre adható különböző válaszokról – aki végiglapozza, pontos képet kap arról, hogy 2013-14-ben milyen típusú tervek készültek az irodában. Olyan projektek kaptak helyet a kötetben, mint az idén elkészült Vision Towers irodaház és a nemrég Építészeti Nívódíjat nyert Geometria irodaház, ezenkívül olvashatunk műmlék-projektekről, mint például a Szegedi Dóm rekonstrukciója, továbbá számos hazai és nemzetközi pályázatról. A tartalom rendkívül gazdag, annak ellenére, hogy mindössze két évre szorítkozik. Előrevetíti a rendszeresség ígéretét, a kiadvány ugyanis sorozatindító szándékkal készült, a tervek szerint minden második évben továbbiak követik majd.

A 3h építésziroda nem tekinthető elsőkönyves irodának, hiszen mindig is fontosnak tartották, hogy munkájukat ne csak a szűk értelemben vett szakmai közönség, hanem szélesebb érdeklődői kör is megismerhesse. Több hazai és nemzetközi építészeti albumban szerepeltek egy-egy munkájukkal, saját kiadással pedig 2004-ben jelentkeztek elsőként a 2 épület köteteivel. Az Építészet vidéken című könyv a vidék építészetének újragondolását mutatja be, a Két épület – Audi pedig a győri Audi gyár számára tervezett irodaépületekről nyújt áttekintést.

Az új kiadvány a korábbiakkal együtt megvásárolható a FUGA építészeti központ könyvesboltjában.

Forrás: 3h

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások