hír tervek cikk beruházás DVTK stadion stadionépítés

4,5 milliárdos, brit tipusú stadion épül Diósgyőrben


donkanyar | 2013.10.11
Miskolcon a diósgyőri panelházai között hipermodern stadion épül: az új aréna 15 000 néző befogadására lesz alkalmas, egy későbbi fejlesztés során, a sarkak beépítésével 20 000-re bővülne, ezzel “UEFA C” besorolást kap a stadion.

Diósgyőrben a jelenlegi stadonban az újonnan épült tribünt, a napos oldalt leszámítva gyakorlatilag minden mást lebontanak: az állóhelyeket, a klubházat, a pálya közvetlenül a napos oldal elé, míg a rekortán pedig valószínűleg az egyetemre költözik. A két kapu mögötti, egyaránt fedett lelátó egyenként 2 800 férőhelyes lesz, a régi tribün helyén épülő főlelátó kb. 6 000 nézőt tud majd fogadni. A megvalósítás több lépcsőben valósul meg a tervek szerint, ezt mutatja a fenti animáció, melyet a megyei jogú város polgármesteri hivatala bocsátott a Borsod Online rendelkezésére.

A költségvetésben két részletben megjelenő állami támogatás (kétszer 1,75 milliárd forint az elkövetkező két évben) elhúzódó kivitelezést vetít előre, hírek szerint idén már nem lesz kapavágás a stadionnál.

A boon.hu cikkében megnézhető a grafika segítségével, hogyan zajlik majd az építkezés, milyen fázisokon át készül majd el a végeredmény.

forrás: www.boon.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások