hír pályázat BÉK Sportpark Istvánmező

100 közalkalmazott tervezheti az Istvánmezei sportparkot


sebesp | 2012.10.13
A Budapesti Építész Kamara tiltakozik a korábban ötletpályázaton megfuttatott projekt terveztetésének ilyen módon történő megvalósítása ellen.
A nemzetisport.hu híre szerint Vígh László kormánybiztos arról tájékoztatott, hogy a botrányos kizárásoktól hangos ötletpályázatot követően a kormány úgy döntött, saját építészcsapatot állít fel az új nemzeti stadion terveinek elkészítésére. Mind elmondta „Legalább harmincéves adósságát törleszti az ország ezzel a beruházással, ekkora a lemaradásunk a sportlétesítmény-fejlesztéseknél. A legeredményesebb magyar sportágak versenyzői, az olimpiai és világbajnok példaképeink, valamint a jövő bajnokai megérdemlik, hogy világszínvonalú körülmények között készülhessenek a nemzetközi viadalokra. De az új sportparkot nemcsak nekik, hanem a budapesti és vidéki embereknek, a szabadidő-sportolóknak és természetesen a gyerekeinknek is építjük. Azért, hogy láthassanak valódi példaképeket, kedvet kapjanak a sportoláshoz, és legyenek olyan csarnokok, pályák, uszodák, ahova levihetik őket mozogni, edzeni a szüleik". A több ütemben megvalósuló beruházás tervezése rövid időn belül elkezdődik a több mint 100 fős tervező csapat álláspályázat útján történő kiválasztása. A következő évben összességében közel másfél milliárdot szán az állam az új sportpark megvalósításának előkészítésére.

„Az elmúlt hónapokban értékeltük a július elején lezárult építészeti ötletpályázatot, konzultáltunk az építészszakma képviselőivel, és úgy döntöttünk, hogy saját, közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatott tervezőkkel vágunk bele az utóbbi évtizedek legfontosabb sportlétesítmény-fejlesztésébe. Ez ésszerűbb, hatékonyabb és olcsóbb megoldás, ráadásul garantálja, hogy munkához jussanak a gazdasági válság miatt egyre nehezebb helyzetbe kerülő magyar építészek" – tette hozzá Vígh László.

Az építészfórum.hu értesülése szerint a Budapesti Építész Kamara közleményben fejezte ki ellenvéleményét a legalábbis szokatlan eljárással szemben.
A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások