hír rendezvény kiállítás cikk diagram kiállítás Ludwig Inzert Rév8 Tihanyi Dominika Ujirany csoport VIII

7 NAP kutatási projekt a Ludwig Inzertben

Tihanyi Dominika pitediagrammokba süti a nyolcadik kerületi lakosok mindennapjait


Hanna | 2011.11.10
Mi köze van a homlokzatra szerelt bordásfalnak vagy a műanyag kannákból épített utcai bútoroknak a városrehabilitációhoz? Hol van az Élő Galéria? És miért érdekel egy (táj)építészt, hogy mivel töltik a szabadidejüket Józsefváros lakói?

A Rév 8 Zrt.-vel és a Civilek a Palotanegyedért Egyesülettel együttműködésben Tihanyi Dominika 2008 óta vesz részt aktívan a Palotanegyedben zajló városrehabilitációs programra refl ektáló köztéri akciók létrehozásában. Jelenleg egy hosszabb távú kutatás előkészítéseként végez összehasonlító elemzést a Palotanegyed és a Magdolna negyed lakóinak körében.

A szabadidő eltöltésének minőségét vizsgáló kérdések, a két negyedben élők közösségi tevékenységeit és köztérhasználatát vizsgálják. Léteznek-e valós közösségi terek vagy a helyi lakosok egymástól függetlenül töltik a szabadidejüket? Milyen közösségi eseményeket kínál számukra a kerület - és tudnak-e ezekről a kulturális és sportolási lehetőségekről az ott élők?

Október folyamán kutatóink egy órarendhez hasonló táblázat kitöltésével keresik a választ a feltett kérdésekre. A táblázat kitöltése azonban nem pusztán az adatgyűjtést szolgálja, arra ösztönöz, hogy gondoljuk át mivel töltjük napjainkat. Egyfolytában dolgozunk / mennyi időnk marad pihenésre / hol töltjük el a szabadidőnket /plázákban / a televízió előtt ülve / szórakozóhelyeken?

A kutatás eredményeit bemutató kiállításon a kérdésekre adott válaszok megjelennek a kiállítótérben, így a látogatók betekintést nyerhetnek “a kerület lakóinak életébe”, és az ott látottakat összehasonlíthatják a saját tapasztalataikkal.

A kiállítással egyidőben a Szabó Ervin könyvtár előtt megtekinthető az Újirány csoport ortofotó-játéka is, amellyel a nyolcadik kerületi lakosok fejezhetik ki véleményüket a Palotanegyed rehabilitációjával kapcsolatban.
https://www.facebook.com/event.php?eid=214248698644164

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások