hír tervek cikk videók, animációk Central Park Dubai Square kiskereskedelemben pláza tech-vezérelt WestEnd 2

A Dubai Square technológia vezérelte megaplázája a budapesti WestEnd 2 Central Parkjához is mintául szolgál + videó


Java | 2018.08.15
A technológia vezérelte kiskereskedelmi szektorban a vásárlók úgynevezett "omni-channel retailing" módon vásárolhatnak majd, vagyis az összes létező offline és online csatorna előnyeit felhasználva dönthetnek vásárlásainkról. Az óriási komplexum bruttó 750 000 négyzetméter kiskereskedelmi területet kínál az árusoknak.

Összehasonlításképpen a Budapesten található Allee, Aréna, Árkád, Mammut, MOM Park és WestEnd összesen mintegy 320 000 m2-es. Egyre népszerűbb az otthoni, fotelből bonyolított, kényelmes bevásárlás, de ez a módszer megfosztja a vásárlót a tapintás, válogatása fizikai élményétől. Erre a hagyományos vásárlási módra, vagyis a plázák sokszínű világára a továbbiakban is szükség mutatkozik. Talán pont így, ahogy most a Dubai Creek Harbour szívébe tervezett, 2 milliárd dollárból épülő megapláza esetében. Várhatóan ez az új trend hamarosan világszerte elterjed

Ágházi Gyula MRICS, a Gránit Pólus Csoport vezérigazgatója a Smart City 2018 konferenciáján mutatta be a szakmai közönségnek a WestEnd City Center 2. ütemének előkészítését, ahol a Central Park is épül majd.

"Öt fontos szempontra figyelünk a Central Park koncepciójánál: épített környezet, iroda, zöld felületek, kereskedelem és okosotthon. Egy párbeszédet indítva tervezzük ezt a koncepciót, ahol körülbelül két hektárnyi közparkot és 350-450 000 m2-nyi ingatlan fejlesztését kezdjük el a tervek elkészültével."

Budapest szívének legújabb multifunkcionális központja olyan modern kiskereskedelmi eszközökkel, funkciókkal lesz ellátva, amelyeknél a dubai plázához hasonlóan, technológiavezérelten fogják egyesíteni az online és offline kiskereskedelem előnyeit.Forrás: Portfolio.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások