díj gyalogoshíd Metaform Architects Building of the Year 2010

A Metaform Architects gyalogoshídja is kategóriagyőztes


pestimonika | 2011.02.16
Az ArchDaily által meghirdetett Building of the Year 2010 versenyen a közösségi létesítmények kategóriájában első díjat nyert a Luxemburgban, Esch városában megépült gyalogoshíd, amelyet nemrég itt a Tervlap portálon is bemutattunk.
Ahogy arról már beszámoltunk, magyar sikerrel zárult az ArchDaily nemzetközi építészeti portál által kiírt verseny, a Kis Péter és Molnár Bea által tervezett Bazaltbor (Laposa) Borászat az első helyen végzett az ipari épületek kategóriájában.

A közösségi létesítmények kategóriájának első díjasa Luxemburg második legnagyobb városában, Eschben (Alzette) épült, azzal a céllal, hogy a város szíve és a Park of Galgenberg zöldterülete között közvetlen kapcsolatot teremtsen.
A hidat tiszta, minimalista design jellemzi, ami kontrasztban áll a kaotikus környezettel. Felüljárók, távvezetékek, busz- és vasúti megállók, körforgalmak jellemzik a városnak ezt a részét. A 150 méter hosszú gyalogoshidat az esztétikuma teszi egyedivé és egyben a vasúti terület landmark erejű elemévé.

Építészet: Metaform Architects
Szerkezettervezés: T6 - Ney & Partners
Világítás: Speirs and Major Associates
Kivitelező: CDC sàrl & Cie Secs
Fotó: Steve Troes Fotodesign

További információ: www.metaform.lu
A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások