hír díj épületek Corvin-negyed Fiabci díj Futureal Nokia Skypark pályázat ZDA–Zoboki Építésziroda

A Nokia Skypark a második legjobb a világ irodafejlesztései között 2018-ban (FIABCI)


Java | 2018.05.03
A Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) idén Dubajban rendezte meg 69. Világkongresszusát, ahol kihirdették a legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázat eredményeit. 60 ország projektjei közül a tavaly átadott kutatás-fejlesztési központ, a Nokia Skypark Ezüst Díjával (World Prix d’Excellence) az előkelő második helyen végzett.

A díjazás főbb szempontjai az évek során nem változtak. Ezek közé tartozik az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége, valamint a megvalósítás időtartama is, de számított az értékesítés és bérbeadás eredményessége, továbbá figyelembe vették a környezetvédelmi szempontokat és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát.

A Nokia Skypark, a Futureal-csoport fejlesztésében megvalósult, 20 000 m2 alapterületű, 70 millió eurós értékű beruházás a Corvin negyed záró eleme, tervezője a ZDA-Zoboki Építésziroda. A tervezők és a fejlesztőiroda már korábban elnyert néhány jelentős díjat. 2017 novemberében az év legsikeresebb ingatlanfejlesztésének járó Portfolio Property Awards „Év projektje" díját, majd decemberben a FIABCI magyarországi tagozatának nívódíját is.

A tervező ZDA–Zoboki Építésziroda munkáit Magyarországon egyedüliként idén már negyedszerre ismerték el a legrangosabb nemzetközi FIABCI-díjjal. Az iroda tervezésében megvalósult épületek (a Művészetek Palotája, a Richter Gedeon Zrt. Kémiai Kutatóépület, a Telenor Irodaépület) korábban két nemzetközi fődíjat és egy második díjat nyertek el, míg az alkotóközösség munkáját a Nemzetközi Ingatlanszövetség 2012-ben FIABCI Diplomával tüntette ki.

Forrás: Magyar építők

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások