hír épületek tervek Nokia Network Tudásközpont székház Zoboki-Demeter és Társai Építésziroda

A világvezető Nokia Network Tudásközpont új székháza a Corvin negyedben

Zoboki-Demeter és Társai Építésziroda


Java | 2015.06.26
Két éven belül megépül Magyarország legnagyobb kutatás-fejlesztési központja Józsefvárosban, amellyel új dimenzió nyílik az infokommunikációs és távközlési (IKT) szektor fejlődése előtt - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Nokia Networks épülő székházának bemutatóján

Az új székház bemutatásán Zagyva Béla, a Nokia Networks Magyarország vezetője, Futó Péter, a Futureal elnök-vezérigazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vett részt.

A 25 ezer négyzetméteres Nokia Network székház kivitelezése év eleje óta már javában folyik, és ezzel megkezdődött a nagyszabású Corvin Sétány program keleti lezáró tömbjének beépítése. "Több mint egy éves tendereztetési folyamat végén a Nokia Networks a Corvin Sétányt választotta új székházának helyszínéül. Az épületet a széleskörű nemzetközi alkotói közösség által is elismert (Művészetek Palotája, FIABCI Prix d’Excellence 2006 díja - a szerk.) Zoboki-Demeter és Társai Építésziroda tervezte. Ez az egyik legnagyobb bérbeadás a válság óta a hazai irodapiacon" - mondta Futó Gábor, a Futureal alapítója és társtulajdonosa. A Nokia Networks egyike a világ legnagyobb, telekommunikációs megoldásokat szolgáltató cégeinek. A Nokia piacvezető a szélessávú mobilhálózatok fejlesztésében és tervezésében, beleértve a 4G hálózatokat is. Az új központ ad majd helyet a Nokia Networks Globális Technológiai Központnak, magába foglal majd egy hipermodern kutatólaboratóriumot is, és ezzel az ország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs K+F központja lesz.

Zagyva Béla, a Nokia Networks magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta: „Amikor eldöntöttük, hogy magyarországi irodánknak bővülő létszámunk és változó igényeink miatt új otthont keresünk, azt is elhatároztuk, hogy a lehető legjobb munkakörülmények megteremtése érdekében olyan irodaházat építtetünk, amely hosszú távon maximálisan kielégíti vállalatunk igényeit. A Corvin Sétányon épülő új irodaház a rendelkezésre álló legkorszerűbb munkakörnyezetet nyújtja a kutatás-fejlesztési munkánkhoz, és egyben kiváló közlekedési infrastruktúrát és szolgáltatási környezetet biztosít magasan képzett munkatársainknak.”

Dr. Futó Péter, a Futureal alapítója és társtulajdonosa kiemelte: „A ház különleges technológiai elvárásokat teljesít az A-kategóriás irodaházakon belül is; kiemelkedően magas elektromos kapacitással, kiépített kettős betáppal, ergonomikus, előválasztóval ellátott lift rendszerrel és BREEAM-tanúsítvánnyal. A parkolási igényeket a mélygarázson kívül külön a Nokia számára épülő parkolóház biztosítja, az éttermek az épület földszintjén találhatók majd.”

Az új épület nem csupán az itt dolgozók munkakörnyezetéül szolgál majd, a földszinti nyitott terek a sétány gyalogosforgalma számára is átjárhatók lesznek, így az irodaház tökéletesen integrálódik a városi szövetbe. A sétányt lezáró új irodakomplexummal egyidejűleg jövőre elkészül az oda vezető parkosított sétányszakasz is, Andor Anikó tájépítész tervei alapján.

Forrás: Realista.hu, ZETApress

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások