cikk

Álmennyezet több dimenzióban – szó szerint


d.adel | 2023.06.11

Ahogy az épület bármely részén, az esztétika és a funkcionalitás kettőse az álmennyezet tervezésénél is lehet a későbbi használat szempontjából döntő.

A már Magyarországon is elérhető AXONIS termékcsalád, amely a megszokott KnaufCeilings minőség mellett a kreativitásnak ad szélesebb teret, a nem egy síkban épülő álmennyezetek, álmennyezeti szigetek, szintváltások esztétikus kialakításának rugalmas rendszere. 

Az Armstrong Ceilings és a Knauf AMF márkák a Knauf Ceiling Solutions márkanév alatt egyesülve, és a cégek több mint 150 éves tapasztalatára alapozva gazdag mennyezeti és falmegoldásokból álló portfóliót kínál. Az építészeti tervezés sokszínű igényeihez igazodva az elmúlt években számos új, kreatív megoldással bővült a cég kínálata, ezek között az egyik az AXONIS termékcsalád.

A jelentős nemzetközi referenciákkal rendelkező nagy múltú gyártó a magyar piacon is megfelelő ár-értékarányban kínálja ezt a kreatív álmennyezeti rendszert, amellyel való építés gyorsasága és megbízhatósága, és más rendszerekkel való kombinálhatósága is fontos szempont.

Homogén és elegáns – könnyedén kombinálható!

Mihez kínál költséghatékony és esztétikus megoldást a KnaufCeilings AXONIS előregyártott alumínium sorozata? Az AXONIS váltóprofilok előnye, hogy szerkezeti elemei képesek igazodni a velük nem azonos síkban elhelyezkedő plafonhoz is. Jó példa erre a függesztett álmennyezeti szigetek építésének igénye. Esztétikus és szép íveinek kialakításához az AXONIS stabil profiljai professzionális megoldást kínálnak. A termékvonal összes tartozéka kompatibilis a Knauf Ceiling Solutions függesztési rendszerekkel, és merev, stabil jellemzőiből adódóan nagy teherbírású falszegélyként is használható. A profilok négy különböző magasságban kaphatók, 50 és 150 mm között, és az AXONIS sarokelemekkel, valamint univerzális tartozékokkal, vagy anélkül is felszerelhetők a biztonság érdekében. A profilok használhatók az álmennyezetek kereteiként, állványokhoz és szintváltásokhoz, valamint a profilban elrejtett, látványos világítási megoldásokhoz. A rugalmasságon és formálhatóságon kívül a rendszer különlegessége, hogy minden eleme tovább kombinálható az AXONIS sarokoszlopokkal.

Átmenetek és peremprofilok

Az előregyártott alumínium szegélyeket, átmeneteket és váltóprofilokat tartalmazó innovatív termékcsalád felhasználható a mennyezetek világítási részletei vagy lebegő peremek közötti szintváltáshoz, így az álmennyezetek tervezési palettája és új lehetőségekkel bővül – az illeszkedéséhez pedig nem szükséges egyedi megoldás.

Az AXONIS Transitions és az AXONIS Perimeter Trims segítségével homogén átmenetek alakíthatók ki az álmennyezeti rendszerek és a gipszkarton szegélyek között, amelyhez öt szelvénymodell áll rendelkezésre a különböző szegélyekkel való összeolvadás érdekében. A kész felület csiszolása, festése nem szükséges: minden termék fehér színben kapható, így összhangban van a szabványos 15 mm-es és 24 mm-es tartórendszerekkel. Az AXONIS könnyedén kombinálható továbbá minden anyaggal, legyen az ásványi, fém, fa, vagy fagyapot.

A Knauf Ceiling Solutions további műszaki megoldásai

(X)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások