Java | 2016.07.26
Az NL Architect tervei a wellness új határait feszegeti különlegesen gyógyítani képes geóda formájú szállodájával. A szálloda terve formailag harmonikusan képezi le az ametiszt ásvány formáját, a kristály nyugtató, jótékony hatására támaszkodva.

Új szállodalánc van alakulóban, amely a wellness egy magasabb színtű, hatékony szolgáltatását képviseli. Az áttetsző lila ametiszt kristály rezgéseinek az emberi szervezetre gyakorolt gyógyító hatását sokan tényként fogadják el. Az új wellness-irányzat erre építve generál új építészeti megoldásokat, a kristályra utal a speciális architectúra is.

A látványtervek alapján külsőleg egy kettévágott geódát látunk, mely felfedi az ametiszt belsejében lévő természetes kristályfazettákat. A hotelszobák ablakai előtt lila kristályok sorakoznak, ezáltal a hotel vendégei testközelből élvezhetik az ametiszt sugárzó, gyógyító energiáit és szépségét.

Az ametiszt eredetileg a föld mélyén található, több ezer méter mélyben. Az ott fellelhető természeti csodát hivatottak a tervezők megjeleníteni a föld felszínén nagyra nőtt kristálymetaforák formájában.

Az első kristályhotel egy jelenleg fejlesztés alatt álló, virág alakú mesterséges szigeten épül Kínában, a Hainan tenger északi részén. Az építész cég tervei szerint ezt követően, az érdeklődésre való tekintettel egy szállodalánc épül ki szerte a világon.


Forrás: Impressmagazin.hu / NLArchitects.nl
Korábbi cikk a témában: No comment: Giccs vagy építészet?

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások