droID | 2015.04.20
Equitone szálcement homlokzatok az építészetben: pályázat építészek és építészhallgatók számára!

Két év és három forduló alatt a Creaton South-East Europe Kft.építészpályázata szép és változatos áttekintést adott az örök klasszikus kerámia tetőcserepek kortárs építészeti és műemléki alkalmazásáról. A 2015. évben az építészek munkáját elismerő pályázatainak körét bővítette a cég. A homlokzatot – az épület másik felületét – meghatározó, szintén nagy hagyományokkal rendelkező szálcement Equitone homlokzati lapok friss és kreatív felhasználási lehetőségeit szemléző pályázat idén építészek és építészhallgatók munkáit is díjazza.


PÁLYÁZAT ÉPÍTÉSZEK SZÁMÁRA

A Kiíró célja, hogy a tervezett és/vagy megvalósult épületeken az Equitone anyagok változatos felhasználási lehetőségeinek, megvalósítási módjainak vonzó és kreatív, építészeti minőségében kiemelkedő példáit díjazza, ezzel támogatva a minőségi munkák és alkotóik széleskörű megismerését.

A bírálóbizottság azokat a pályaműveket részesíti előnyben, amelyek példaértékűen ötvözik a színvonalas építészeti és műszaki megoldásokat, és minél jobban szemléltetik az Equitone anyagok építészeti és kreatív lehetőségeit. A bírálat során szerepet játszhat a fenti értékek bemutatásának minősége is.

Az építészek bármilyen funkciójú tervezés, új építésű-, vagy felújított épülettel indulhatnak a nyílt és nyilvános pályázaton. Az egyfordulós pályázat díjazásra összesen 800 000 Ft áll a bírálóbizottság rendelkezésre. Az október 31-i beadási határidőig tervezés vagy megvalósulás alatt álló, illetve megvalósult és használatbavételi engedéllyel rendelkező épületekkel is lehet pályázni.

Bírálóbizottság
Patartics Zorán, Ybl- és Pro Architectura díjas építész
Tima Zoltán, Ybl- és Pro Architectura díjas építész
Cságoly Zoltán, okl. építészmérnök, Homlokzati üzletág


PÁLYÁZAT ÉPÍTÉSZHALLGATÓK SZÁMÁRA

Az egyfordulós nyílt hallgatói pályázatra építészhallgatók tetszőleges funkciójú épület tervével indulhatnak. A hallgatói munka lehet diplomaterv, komplex terv, egyéb féléves terv, vagy a hallgató kifejezetten e pályázat céljára készített munkája. A pályázás feltétele, hogy a hallgató az épületbe, vagy műtárgyba Equitone szálcement homlokzatburkolati rendszert tervezzen be. A pályázati zsűri az Equitone anyagok változatos felhasználási lehetőségeit, illetve innovatív megoldásait várja a tervtől az egyszerűtől a legbonyolultabb megoldásokig.A díjazásra rendelkezésre álló keretösszeg 300 000 Ft.

Bírálóbizottság
Ferencz Marcel, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Kertész András Tibor, Ybl Miklós és Pro Architectura díjas építész
Figeczki Péter, okl. építészmérnök, Homlokzati üzletág

Jelige: „A fantázia természete”
A Kiíró elkötelezett és érdekelt abban, hogy konkrét épületek és tervek mellett a kedvezményezett építőanyagok szokásostól eltérő, rendhagyó alkalmazásait ösztönözze. „A fantázia természete” jeligével külön díjazhatja a pályázókérdekes, rendhagyó, és nem feltétlenül építészeti témájú, tervezett vagy kivitelezett alkotásait, installációt. A díjazott pályamű 2015 anyagújdonságával, a LINEA lapokkal megvalósítható. Cél a lapok egyedi tulajdonságait kiemelő megoldás, amelyek megmutatja azok homlokzati alkalmazásának változatos lehetőségeit. Ebben a kategóriában építészek és építészhallgatók munkáit is várja a kiíró.


PÁLYÁZATI HATÁRIDŐK

A pályázat benyújtási határideje: 2015. október 31.
Bírálat és értesítés: 2015. december 1-jéig

További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan a pályázat lebonyolítójától kérhető: Build-Communication Kft. T: (23) 611-028 info@buildmarketing.hu

További információ az Equitone termékekkel és műszaki megoldásokkal kapcsolatosan a Homlokzati üzletág munkatársaitól kérhető:
Cságoly Zoltán, okl. építészmérnök, zoltan.csagoly@creaton.hu,(30) 237 1668
Figeczki Péter, okl. építészmérnök, peter.figeczki@creaton.hu,(30) 849 3874

Honlap: www.equitone.hu

(x)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások