épületek

Megnyílt az első hazai Avalon International School Miskolcon


Java | 2019.09.04

Szeptemberben 40, különböző országokból jött diákkal kezdte meg működését az Avalon International School (AIS). A nemzetközi hírű iskola korszerű, új távlatokkal nyitott, hiszen London, Párizs és New York után Miskolcon is képviseli az informatika szerteágazó vívmányait a mindennapi, gyakorlati képzésben.

Miskolcra az elmúlt években özönlöttek az új befektetők, és e cégeknek a munkavállalói itt telepedtek le. A város jegyzője, Alakszai Zoltán szerint a cégvezetőknek is a legfontosabb a családjuk, és akkor érzik igazán jól magukat Miskolcon, ha megfelelő életfeltételeket tudnak biztosítani számukra a nevelés és az oktatás területén is. "Természetesen az iskola vezetésével közösen dolgozunk azon, hogy egy ösztöndíjrendszer révén a kevéssé tehetős családok is megengedhessék maguknak, hogy a gyermekeik ebben az intézményben tanulhassanak." – nyilatkozta Alakszai Zoltán.

"Az Avalon International School lehetőséget teremt a régióban élő gyermekek és családok számára, hogy egy másfajta oktatási rendszerben tanulhassanak" – mondta Oláh Tünde iskolaigazgató. Az AIS az élményalapú oktatásra helyezi a hangsúlyt, a csapatmunkára helyezi a hangsúlyt, az értékelési rendszerüket a pozitív visszacsatolásra építik. Az idei tanévben 40 diák kezdi a tanulást, az osztályok 12-15 főből állnak majd.

A kivitelezés ez év márciusban kezdődött, az épület közel 5000 m2 alapterületű. A környezetvédelem fontos szempont volt a tervezésnél, ennek eredményeképpen 50 kW teljesítményű napelem gondoskodik az energiaellátásról. Az intézmény saját főzőkonyhával rendelkezik, hangsúlyt fektetve az egészséges és változatos étkezés biztosítására. Az óvodai részleg külön egységet képez két csoportszobájával, kinti tantermével, tornaszobájával, fejlesztő termével, valamint a folyosón található játszószigetével. A diákok kilenc tanteremben, illetve speciális szaktermekben – többek között zeneterem, zeneszobák, számítástechnika terem, fejlesztő tanterem – tanulhatnak. Az iskola rendelkezik továbbá természettudományi laborral, hang- és világítástechnikával felszerelt színházteremmel, valamint speciális képzőművészeti asztalokból álló képzőművészeti teremmel, az udvaron pedig külső tantermeket és tanulószigeteket alakítottak ki. A diákok több sportágat is kipróbálhatnak, erre nyújt lehetőséget a szabályos kosárlabdapálya méretű tornaterem, és a gumibevonatos burkolattal ellátott szabadtéri, szabályos méretű kézilabdapálya. Hatalmas játszótér található az udvaron, továbbá a gyerekek kertészkedés közben közelebbről is megismerkedhetnek a természettel, miközben a magaságyásokba virágokat vagy zöldségeket ültetnek. Mind a tantermekben, mind az óvodai csoportszobákban okostábla található, az elsős diákok pedig tabletet kapnak a tanulás és a tanítás elősegítése érdekében.

Az oktatás angol nyelven folyik, az óvodában a National Day Nurseries Association (NDNA) nevelési programja, az általános iskolában a Cambridge Assessment International Education pedagógiai programja szerint. A cégcsoportnak nem ez az első beruházásösztönző lépése a régióban. A 2015-ben megnyitott Avalon Park ötcsillagos szálloda és étterem mellett elkészültek és engedélyezésre várnak az „A" kategóriás irodaház, az Avalon Business Center tervei is. E hármas egység már valóban vonzó az idetelepülő cégek munkatársai számára, hiszen az európai munkakörnyezet és kikapcsolódási lehetőségek mellett gyermekeik nemzetközi színvonalú oktatása is biztosított.

Forrás: Origo
Fotó: Minap.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások