hír díj épületek

Az eVolo magazin 2020. évi nyertes felhőkarcolói


Java | 2020.05.06

A felhőkarcolók versenyének pályázatát először 2006-ben írta ki először a neves folyóirat. Idén a zsűri 473 projektből választotta ki a három győztest, további huszonkettőt pedig dicséretben részesítettek.

1. helyezett: Epidemic Babel – alkotók: D Lee, Gavin Shen, Weiyuan Xu, Xinhao Yuan (Kína)

A projekt, a jelenlegi világjárvánnyal összhangban, egy gyorsan üzembe helyezhető, felhőkarcolóban kialakított egészségügyi központ prototípusa. Az épület acélvázához a különböző felmerülő igényekhez igazodva illeszthetőek a különböző funkciók előregyártott "dobozai".

2. helyezett: Egalitarian Nature – alkotók: Yutian Tang, Yuntao Xu (USA) 

A projekt egy vertikális városi park, kifejezetten nagy beépítési sűrűségű, városi környezetben. A hagyományos felhőkarcolót hegyláncként gondolják újra, amely mindig újabb lehetőségeket kínál a természet megtapasztalásáról a városi környezetben. Egy cikcakk hegymászóutat alakítanak ki, amely arra ösztönzi az embereket, hogy a kihívásokat teljesítsék.

3. helyezett: Coast Breakwater Community – alkotók: Charles Tzu Wei Chiang, Alejandro Moreno Guerrero (Tajvan)

A projekt olyan vertikális házközösséget tervezett a szenegáli St. Louisban, ahol a tengerszint emelkedése arra kényszeríti a lakosokat, hogy a szárazföld tengertől távolabbi területeire költözzenek. A tervet a hagyományos faépítészet szerkezeti rendje - oszlopok, ívek, húzott szerkezetek – ihlették.

Forrás: eVolo

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások