hír Kertem Olof Palme-ház Városliget

Az Olof Palme-ház mellett nyit újra a Kertem


droID | 2016.03.21
A Kertem és a Városliget Zrt. hónapok óta azon dolgozik, hogy megtalálja a népszerű szabadtéri szórakozóhely új és izgalmas helyszínét: a kerthelyiség már idén nyáron újranyit az Olof Palme-ház mellett.

A Liget Budapest projekt kezdettől fogva fontosnak tartotta, hogy a Kertem közönsége továbbra is otthonra találjon a Ligetben. Emiatt már most megtalálta a két fél a megfelelő helyet, ahol a Kertem tovább üzemelhet.

A Kertem átmeneti zárva tartására az egykori Hungexpo-romok elbontása miatt volt szükség: a jelenleg elzárt parkrészt 2018-ra újra birtokba veheti a Liget közönsége, ahol 7000 négyzetméternyi új zöldfelülettel is gyarapodik a park. A hosszabb távú cél pedig az, hogy akár eredeti helyén, a 2018-ra felépülő Magyar Zene Háza szomszédságában, egy megújult környezetben működhessen ismét a népszerű szórakozóhely.

„Három éven belül teljesen rendbe tesszük a Városligetet: meggyógyítjuk a faállományt, csökkentjük a betonfelületek arányát, és elbontjuk az elavult, csúnya és balesetveszélyes épületeket. Az átfogó parkrehabilitáció célja, hogy megőrizzük és megújítsuk a liget valódi értékeit, köztük a Kertemet is” – mondta Gábos Anna, a Városliget Zrt. kommunikációs igazgatója.   

Forrás: Városliget Zrt.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


KonferencianaptárÉpítési megoldások