hír képzés

Az ünnepek alatt is szerezhet kamarai pontokat - online tanfolyamainkon


pestimonika | 2012.12.27
2012-ben több új tanfolyammal is bővült a tervlap.hu szabadon választható képzéseinek sora. Az épületszerkezeti csomópontoktól az urbanisztikáig, az agrárfejlesztés és az építészet kapcsolatától a történelmi épületek rehabilitációjáig mindenki megtalálhatja az őt érdeklő témát és persze a kötelező kamarai továbbképzéseket is elvégezheti.

Mélyépítési szigetelések, vízelvezető rendszerek, kábel- és csőáttörések víz- és gázzárása, tűzvédelem, természeti katasztrófák elleni védelem – többek között ezek a Mérnökszakmai megoldások című országos konferenciasorozat felvételeiből készült online tanfolyam témái. Ehhez hasonlóan az ország több pontján nagy sikerrel megrendezett konferenciasorozat alapján készült az Öko-logikus építészet és a Történelmi épületek rehabilitációja, városmegújítás kurzus is.

Az Öko-logikus építészet tanfolyam különlegessége, hogy bemutatja az Ertsey Attila által három változatban – aktív-, passzív- és alacsonyenergiás házként - megtervezett magyar ökoházat. Ezzel kapcsolatban dinamikus épületszimuláció is készült, amelyet dr. Reith András PhD ismertet. A kurzus azonban nem rejti véka alá az energiatudatos építészetben előforduló hibákat sem, Csanády Pál előadásában félresikerült aktív- és passzívházakat mutat be.

A Történelmi épületek rehabilitációja, városmegújítás online kurzus egészen friss, az élő konferenciasorozat 2012 őszén zajlott le. Különös aktualitását adta, hogy egyidőben zajlott a KÖH megszüntetésével, a műemlékvédelmi szervezet átalakításával. A változásokat Sarkadi Márton, a BM műemlékvédelmi osztályvezetője foglalja össze. A tananyagok az egyes épületszerkezeti megoldásoktól egészen az urbanisztikáig terjednek, az utóbbihoz kapcsolódik Ráday Mihály előadása is.

Az építészet szerepe az agrárfejlesztésben konferenciát szerkesztőségünk 2012 nyarán rendezte meg Mórahalmon. Az ebből készült kurzus a konkrét épületszerkezeti és -gépészeti kérdések mellett bemutat kortárs magyar mezőgazdasági épületeket és nemzetközi hírű spanyol borászatokat, valamint foglalkozik az ökogazdaságok passzív napenergia-hasznosító építészetével is.

A táj- és kertépítészet legújabb anyagait és megoldásait egy más jellegű, szövegekből, képekből álló tanfolyam mutatja be, tárgyalva többek között a burkolatokat, fugázóanyagokat, kerítéseket, esővízkezelő rendszereket, köztéri berendezéseket. A szöveges tananyagok kedvelőinek ajánljuk még a kül- és beltéri épületfelújítás kurzust, amelynek egyik része a legújabb építőanyagokat és épületszerkezeti megoldásokat mutatja be, másik része pedig a függőfolyosók felújításával foglalkozik.

Online képzéseinkre itt jelentkezhet.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások