hír épületek tervek

Bokrétaünnep a Váci úti irodafolyosó új kapuján, az E-On irodaházán


Csépé | 2015.10.14
Napelemek, elektromos autó töltő, kerékpáros öltöző lesz a V17 irodaházon, ezzel a BREEAM very good minősítését éri el a Szerdahelyi László által tervezett irodaház. Várhatólag tavaszra készül el.

A befektető a hatékony és ésszerűen elérhető "very good" minősítést célozta eleve, így nem különlegesen energiahatékony, inkább csak átlagos lesz az új irodaház. A függönyfal például "csak" két rétegű, 1,1-es U-értékkel, a homlokzat 12-15 cm hőszigetelést kap. A tető nagy részére sem jutott zöldtető, és valószínűleg a japánból importált homlokzatburkolat sem kapott pluszpontokat a környezettudatos minősítésen.
Ezzel együtt persze az irodaház a környezettudatosabbak közé fog tartozni a magyar piacon, ráadásul kétharmadát már ki is bérelte az E-On, mely a Széchenyi (volt Roosvelt) térről költözik át.
A cég kiadott közleménye:

Elérte legmagasabb pontját a V17

Célegyenesben a Váci út kapujában épülő új irodaház

Elérte legmagasabb pontját a Váci úti V17 irodaház, amely alkalomból bokréta-ünnepséget és bejárást tartott az ingatlant fejlesztő WING Zrt.  Az eseményen részt vettek dr. Tóth József a XIII. kerület polgármestere valamint az irodaház egyik jelentős bérlőjének, az E.ON-nak a képviselői is. A 10 milliárd forint összegű fejlesztés Budapest egyik leghatékonyabb, fenntartható, a legmodernebb technológiát felvonultató irodaépülete lesz.  

A bokréta-ünnepség során köszöntők hangzottak, bemutatták az épületet és daru emelte a helyére a legmagasabb pontot jelölő bokrétát. Noah M. Steinberg a WING zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: A WING, mint a vezető magyar ingatlanvállalkozás, arra törekszik, hogy világszínvonalú teljesítményt nyújtson a hazai piacon. Ennek szép példája a V17 irodaház, ahol a fenntarthatóság találkozik a legmagasabb szintű technológiával. Vállalatunk célja építészeti, funkcionális és pénzügyi értékteremtés a megvalósított és a portfóliónkban kezelt épületek révén. Hozzáállásunknak és kiváló szakmai csapatunknak köszönhetően meggyőződésünk, hogy ezt a célt most is elérjük és a jövőbeni projektjeink során is teljesíteni tudjuk.

Az eseményen részt vettek az E.ON vállalatcsoport képviselői is. A cég 8.500 m2-re írt alá hosszú távú elő-bérleti szerződést. Ebbe a hatékony, modern épületbe költözik a vállalat mintegy 600 budapesti dolgozója 2016 második felében. Az E.ON célja, hogy irodarészeiben a legújabb fejlesztéseket és innovációkat alkalmazza. A fennmaradó irodaterületek és a földszinti kereskedelmi helyiségek iránt is jelentős az érdeklődés.

A V17 fenntartható irodaház, amely a belváros kapujában, a XIII. kerületi Lehel piac mellett épül, megközelíthetősége kiváló. Az épület az elérhető legmagasabb műszaki tartalmat kínálja, a Váci úti lokációnak megfelelő piaci bérleti díjak mellett.

A V17 irodaház terveit az Aspectus Architect építész stúdió készítette, generálkivitelezője a Market Építő. A projekt finanszírozójaa K&H Bank.

* * *

A V17 irodaházról

A különleges építészeti megoldásokat felmutató V17 irodaépület világszínvonalú technikai felszereltséggel rendelkezik és a környezettudatos építészet egyik mintapéldája. A V17 megközelítése mind autóval, mind tömegközlekedési eszközökkel kiváló, a környéken számos kényelmi szolgáltatás vehető igénybe – az épület mellett található a Lehel Piac, és elérhető távolságban van a WestEnd bevásárlóközpont. A komplexum 12.700 négyzetméteren, hét emeleten kínál költséghatékony "A" kategóriás irodákat. A high-tech megjelenés kitűnő láthatósággal társul. A ház impozáns, 18 méter magas átriumos lobbytereés kör alakú recepciója reprezentatív és méltó környezet egy cégközpontnak. A dolgozók barátságos légkörben és hatékony irodákban végezhetik a munkájukat, kényelmüket a földszinti kávézó, étterem és a pihenő idő eltöltésére alkalmas hozzávetőleg 900 m2-es zöld, belső kert szolgálja.

A V17 a BREEAM „very good” környezettudatossági védjegy elvárásainak megfelelően épül. Az építkezés során hosszútávon használható, újrahasznosítható, minimális környezetterhelésű anyagokat használnak fel – nem építenek be például trópusi fákat - és a komplexum energiatakarékos üzemeltetésű lesz. A meleg vizet napkollektorok használatával biztosítják, a gépészeti rendszerek pedig egyedileg szabályozható, környezettudatos berendezések lesznek. Az épület természetes szellőzését friss levegő befújás oldja meg, ahol hőcserélő hasznosítja újra az energiát. A természetes benapozást nagyméretű, szükség szerint árnyékolható üvegfelületekkel maximalizálják. A mélygarázsban elhelyezésre kerül egy nagy befogadó kapacitású, 90 férőhelyes biciklitároló, amelyhez zuhanyozó és öltöző kapcsolódik, valamint elektromos autó töltő építése is tervezett.

Az épület számokban
bérelhető terület: 12 700 m2
legkisebb bérelhető irodaterület: 300 m2
irodaterület szintenként: 1800 m2
szintek: földszint + 7 irodaszint
lift: 8 db
többszintes mélygarázs: 209 parkolóhely
kerékpártároló: 90 db kapcsolódó öltöző és zuhanyzó
hatékony kialakítás: 4,76% közös területi szorzó

www.v17.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások