rendezvény METU

Csizmadi Péter: Egy épület születése – A V-ház bemutatása

A Belsőépítészet Mesterei – Mesterképek: Nyilvános előadás-sorozat a METU-n


d.adel | 2020.03.09

"Az előadással elsősorban két dolgot szeretnék bemutatni: az egyik, hogy a települési szövetbe kis léptékű beavatkozásokkal is lehet maradandót létrehozni és értéket teremteni. A kicsi szép! A másik, hogy milyen gondolati utak bejárásával születik meg egy új épület, hogy lesz az elvont koncepcióból beton és üveg, hogyan születik egy épület."

Időpont: 2020. március 12. csütörtök, 9:30-tól 10.50-ig
Helyszín: Budapesti Metropolitan Egyetem Rózsa utcai campus, B épület 313.
Cím: 1077 Budapest, Rózsa u. 4-6., bejárat a Hutyra u. felől

Csizmadi Péter DLA Junior Príma-díjas építész, a Petőcz-Tóth Anikóval közösen alapított Reload Építészstúdió vezető tervezője. Munkáikat több ízben az Év Irodája elismerésben részesítették, V-ház épületük EUMIESAWARD 17 nemzetközi díjas jelölt. Épületeiket rendszeresen publikálja az Octogon Magazin és a hazai, valamint nemzetközi online média. Városi, lakóépületi és belső téri léptékben is alkotnak. A tervezés mellett a METU Építészet és Design Tanszék vezetője, és az YBL oktatója.

A tíz egymást követő alkalommal, csütörtök délelőttönként megrendezett nyilvános előadás-sorozat célja az építészet és belsőépítészet viszonyának vizsgálata különböző nézőpontokon keresztül.

A sorozat meghívott előadói között olyan neves építészeket, tervezőket, szakembereket köszönthetünk, mint Reith András, Beleznay Éva, Zoboki Gábor, Csizmadi Péter, Bachmann Bálint, Kéry Balázs, Molnár Bea, Fülöp Krisztina, vagy Kőnig Tamás, akik munkáik bemutatása által adnak egyfajta keresztmetszetet szakterületük legfontosabb értékeiről, kihívásairól.

A válogatás az egyes oktatási intézményekben is ténykedő tervezők, szakemberek személyes gondolatairól, munkamódszereiről és a társszakmákra gyakorolt hatásáról is ízelítőt adnak.

Ajánljuk minden olyan hallgatónak, kollégának, akinek tanulmányai, alkotói tevékenysége, munkássága kapcsolódik a téralakítás bármilyen formájához, vagy érdeklődést mutat iránta.

További előadások:

  • Március 19.: Bachmann Bálint
  • Március 26.: Zoboki Gábor
  • Április 2.: Fülöp Krisztina
  • Április 9.: Kéry Balázs
  • Április 16.: Kőnig Tamás
  • Április 23.: Molnár Bea

A rendezvényen való részvétel ingyenes. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

Forrás: sajtóközlemény, Facebook-esemény, A METU honlapja

(A kiemelt képen látható épületet a Metszet 2017/3. számában mutattuk be: 
Wesselényi-Garay Andor: "Posztinternet-építészet: a Reload Építész Stúdió ürömi házáról", Metszet, Vol 7, No 3 (2016), pp 38–41.)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások