sebesp | 2013.06.11
BIG tervei alapján épülhet a dán játékgyártó cég új látogatóközpontja, melynek építészeti alapötlete néhány egymásra helyezett Lego kocka. Mindez a mellékelt videón már bejárható!

Belül kiállítóterek, kávézó, ajándékbolt, kívül tetőteraszok és védett, a nagyközönség számára nyitott udvarok jellemzik majd a dániai Billund-ban felépítendő Lego-ház. A játékgyárnak otthont adó városban a tervek szerint már az idén megkezdik az építkezést. Peter Folmann, a projekt marketing felelőse szerint „a Lego-kocka elemek kreatív építészeti alkalmazása a játék lényegét jelentő módszeres kreativitás tökéletes megjelenítése, ezért úgy gondoljuk ez lesz a legjobb megoldás. Egyébként is nagyszerűen néz ki.”

A dán BIG (Bjarke Ingels Group) építésziroda által tervezett 30 méter magas épület 80-szor 100 méteres területen helyezkedik majd el a város központjában. Az a cél, hogy a tervezett látogatóközpont legalább annyira szolgálja a város lakóit, mint az odalátogató turistákat, ezért a 7600 négyzetméteresre tervezett összes alapterületből 1900 fedett nyitott köztérként szabadon megközelíthető lesz a 2016-ra tervezett megnyitó után.

Forrás: www.dezeen.com
Video: http://vimeo.com/dezeen/bigs-designs-for-lego-visitor-unveiled

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások