épületek Antonio Citterio Patricia Viel Interiors étterem Mandarin Oriental Hotel Milánó spa szálloda

Egy luxusszállodalánc befészkelte magát Milánó ódon falai közé

Belsőépítészet: Antonio Citterio Patricia Viel Interiors


Java | 2016.01.19
A Mandarin Oriental Hotel Group luxusszálloda a világ számos pontján, összesen 15 országban van már jelen, s méltán vívta ki vendégei elismerését. A minőségre, különlegességre vágyok egyedülálló látványosságot kapnak, ha belépnek a szállóba, ahol keveredik a 21. századi fényűzés és a keleti egzotikum.

A kiszemelt térség Milánó zsúfolt üzleti negyedének centrumában négy 18. századi épület. 104 szobája és lakosztálya a legelegánsabb szállást kínálja a városba érkezőknek, SPA szolgáltatások széles lehetőségével együtt. Pár lépésre innen a divatos Via Manzoni és Montenapoleone található. A négy épületből álló szálloda egy fákkal teleültetett belső kertet övez.

A belső terek megálmodója, a nemzetközileg is elismert olasz stúdió, a Antonio Citterio Patricia Viel Interiors, amely elsősorban luxuskategóriájú szállodabelsők tervezőjeként vált ismertté. Színvilágában a visszafogottság jellemző, így például a bár fekete-fehér kontrasztja. A szálló bejáratánál a milánói lakberendezés 30-as, 40-es éveire jellemző zöld, sárga, piros színvilága köszön vissza. A klasszikus stílusú szobákban és lakosztályokban a bézs árnyalataival és a lila finom árnyalatával találkozunk. A szálloda falait borító tapéta mintázata a mozgalmasságot képviseli. Az étteremben zöld az uralkodó szín, a márvány finom mintázatával. A belső kertben ültetett fák látványa a természet illúzióját nyújtják az egyébként zsúfolt belvárosi központban.

A kiváló, két Michelin-csillagos étterem kifinomult, modern berendezése a tudatos ergonómiai tervezés jegyeit viseli magán. Az ételkínálatot kombináló francia, ázsiai és toszkán ínycsiklandó hatások keveredésének belsőépítészeti megfelelője az éttermi enteriőr. Nyáron a Mandarin bárral együtt kinyílik a fás belső udvar felé.

A feltöltődést a spa hat szobája biztosítja, ahol masszázs, szépségstúdió, fedett, fűtött medence és egy state-of-the-art fitnessközpont található.

Átadás éve: 2015.

Forrás: Saci-Art.com

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások