donkanyar | 2016.11.17
Debrecentől 20 kilométerre trópusi tengerpart épül. A Tahiti Beach fantázianevű fejlesztés a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. ötlete, s ha megvalósul, akkor mintegy egymilliárd forintba fog kerülni.

A jövőben a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum rajongói örülhetnek, hiszen 2018-ra ismét új élményelemmel gazdagodik a Hungarospa. A Tahiti Beach névre keresztelt fejlesztés után az alábbi élményelemeket vehetik majd igénybe a fürdőzők:

Plitvice medencecsoport, ahol két medence, vízesésfal, teraszos pihenőterület, növényszigetek kap helyet. A három egységből álló Tahiti medence magában foglal majd egy nagy strandmedencét, pihenő és vízi élményeket kínál. De különleges lesz a vízi bár, az amazonas medence és jacuzzi galéria is: itt a medence és a jacuzzi egybeépül, utóbbiakhoz lépcsőn keresztül lehet majd feljutni.

A tavi híd a csónakázótó két partját köti majd össze, így a híd átjárást biztosít a mediterrán tengerpart felől a tahiti beach-re. lesz még továbbá egy gyermekmedence is a 3-10 éves korosztály számára. A medencék és élményelemek mellett új vendéglátó egységeket is kialakítanak, illetve tervben van a parkolókapacitás bővítése is a fürdőkomplexum közvetlen közelében.

A fent felsoroltak a csónakázótó északi részén, mintegy két hektáros területen valósulnak majd meg. A Hajdúszoboszlói Zrt. indoklása szerint azért a tónál zajlanak majd a fejlesztések, mert ez a terület a strand legalacsonyabb kihasználtságú része. Itt kapnak majd helyet a dögönyözők, a pezsgőfürdők és a vízesés, ezt egészítik ki az egyedi miliőt teremtő különböző látványelemek, valamint a különleges növényzet. A medencék mellett öltözőket létesítenek, lesz vízibár és árnyékos, épített pihenőterek.

A tervek szerint 2017 őszén kezdődik a beruházás, a befejezés pedig 2018 nyári főszezonjára várható. A tervezői költségbecslés szerint a fejlesztés közel egymilliárd forintba kerül. Saját forrásból, illetve banki hitelből tervezik a megvalósítást, amennyiben addig nem lesz pályázati lehetőség. A Tahiti Beach ezer fő befogadóképességű lesz.


Forrás: Hajdúszoboszló.hu


http://www.turizmusonline.hu/belfold/cikk/tropusi_tengerpartot_epitenek_hajduszoboszlon

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások