hír

Elegáns, de nem hivalkodó az új designdíjas tetőcserép


b_gabor | 2021.03.09

Egészen páratlan vizuális hatás jellemzi a Wienerberger Tondach V11 dizájn tetőcserepét, melyben az egyedi V forma az esővíz optimális levezetéséről is gondoskodik. Az új tetőcserepet 2020 októberében mutatták be Bécsben, és szinte azonnal nemzetközi formatervezési díjjal ismerték el a terméket.

 

A Wienerberger külső ipari tervezővel, a Studio F. A. Porsche formatervező irodával dolgozott együtt az új tetőcserép kifejlesztésén. Ennek az együttműködésnek az eredményeképpen született meg a tetődizájn új dimenziója, a Tondach V11 tetőcserép.

„A formatervezés iránti szenvedély, a komoly műszaki szaktudás és rengeteg kreatív ötlet – ezek a sikeres termékfejlesztés összetevői. A tökéletes termék fejlesztéséhez természetesen az összes műszaki paraméternek összhangban kell lennie a kívánt dizájnnal” – nyilatkozta Wolfgang Wechtitsch, a Wienerberger ausztriai vállalatának termékmenedzsere. Mivel a cserép a ház látszó felületének akár 50%-a is lehet, így annak megjelenésére különös figyelmet érdemes fordítani a tervezés során. A V11 igazi dizájntermék, olyan építészeti elem, amely elegánsan, ugyanakkor nem hivalkodóan illeszkedik az épület megjelenéséhez. 

 

 

Egyedi fényhatás és teljesen új külső a tetőnek

A termék legfontosabb formatervezési jegye az egyedülálló „V”-forma, a nevében megjelenő 11-es szám pedig azt jelzi, hogy egy négyzetméter tetőfelület lefedéséhez mennyi tetőcserépre van szükség. 

A V11 dizájn tetőcserép egyedi „V” formája egyrészt biztosítja az esővíz optimális elvezetését, másrészt elképesztő fényhatást eredményez.

Mindezek mellett jellegzetes fazetta kialakítás teszi egyedivé, ezzel teljesen új külsőt kölcsönözve a tetőnek; modern, mégis időtálló szépséget képvisel. Az új termék a napjainkban divatos szürke színárnyalatokban, FusionProtect felületkezeléssel, antracit, bazalt és titán színekben vásárolható meg.

 

 

A design nagyon fontos, de önmagában nem elég. Ugyanolyan fontos a műszaki tartalom, hiszen a tetőcserép amellett, hogy koronája az épületnek, komplex védelmi funkciót lát el a tetőn. Évtizedeken keresztül kell ellenállnia az időjárás viszontagságainak, biztonságot nyújtva az épületnek és lakóinak. FusionProtect felületi védelmének köszönhetően a színek nem fakulnak, ellenállnak az UV sugárzásnak és az eróziós hatásoknak, élethosszan garantálva a tető funkcionális és esztétikai tartósságát.

 

Már a bemutatás évében díjat nyert

A tetőcserepet 2020 októberében mutatták be Bécsben, és még ebben az évben elnyerte a German Design Awardot, a németországi formatervezési tanács nemzetközi prémiumdíját. A tanács minden évben a világ legkülönbözőbb részeiből származó nagyszabású termék- és kommunikációs pályázatokat díjazza, amelyek úttörőnek számítanak a nemzetközi formatervezési világban.

A V11 tetőcserép kifejlesztése kiváló példája annak, hogy hogyan lehet egy műszakilag kifogástalan, minden igényt kielégítő termék design szempontjából kiemelkedő és valóban egyedi. A Wienerberger folyamatosan fejleszti a termékeit, és élen jár a technológiai újításokban, annak érdekében, hogy modern és tartós építőanyag megoldásokat kínáljon vásárlói számára.

 

További információ: www.wienerberger.hu

 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások