hír cikk üzletközpont; Hegyvidék Központ; beruházás

Elkészült Magyarország első környezettudatos üzletközpontja


donkanyar | 2012.10.11
Megnyílik pénteken az ötmilliárd forintos beruházással elkészült Hegyvidék üzlet- és szolgáltatóközpont Budapesten – mondta Noah Steinberg, a beruházó Wing Zrt. elnök-vezérigazgatója csütörtökön a helyszínen, a nyitás előtt tartott sajtótájékoztatón. A fővárosban idén ez az egyetlen átadott üzletközpont.

A 6900 négyzetméteres létesítményt másfél év alatt építette fel a Wing. Váczi János, a XII. kerület (Hegyvidék) polgármester-helyettese azt mondta, az Apor Vilmos tér közelében, egy elhanyagolt piactér helyén felépült üzletközponttal kapcsolatosan az önkormányzat elvárása az volt, hogy ne növelje az átmenő forgalmat, a parkoló a föld alá kerüljön, az épület pedig környezetbarát legyen.

A beruházáshoz 50 százalék feletti hitelt nyújtott az osztrák Hypo Noe Gruppe Bank AG - mondta az elnök-vezérigazgató.

A teljes bérbe adható területből 5200 négyzetméter az üzleti, 500 négyzetméter a vendéglátási célú, és 1600 négyzetméter az irodai rész. A kétszintes mélygarázsban 200 autónak jut hely. Aki elektromos autóval érkezik, az a bevásárlás alatt feltöltheti a kocsiját - mondta Mucsi György, a Wing vezérigazgató-helyettese.

Az átlagos bérleti díj az üzleteknél és a vendéglátóhelyeknél havi 30 euró négyzetméterenként, míg az A-kategóriás irodánál 16 euró, az üzemeltetési költség pedig - szintén havonta és négyzetméterenként - 1000 forint. A bérbeadás jelenleg 85 százalékos, de az év végére teljes lesz - számolt be Balassa László, aki a projektet vezette, elkészülte után pedig igazgatja a központot.

A bérlők között van a CBA Príma, a Líra könyvesbolt, az OTP Bank, egy gyógyszertár és a Príma pék is. A központ 200 embernek ad munkát.

A létesítmény környezetbarát jellegéről az előminősítés már elkészült. Az alkalmazott zöld technológiák között van a zöldtető, újrahasznosítják az eső- és kézmosó vizet, az éttermek szennyezett mosogatóvizéből pedig leválasztják a zsírt.

(mti)

Stáblista és további érdekes részletek korábbi cikkünkben:
http://tervlap.hu/cikk/show/id/1516

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások