Csépé | 2021.09.08

Folytatódik a tavasszal hagyományteremtő szándékkal indított Esték a Hild-villában Tesztoszteronépítészet beszélgetéssorozat, valamint a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) egyedülálló vállalkozásba kezd: megrendezi az első hazai, 24 órás építészeti Interjúmaratont.

Folytatódik az Esték a Hild-villában Tesztoszteronépítészet című sorozat, amelyben ezúttal Wesselényi-Garay Andor az MMA MMKI tudományos főmunkatársa olyan építészekkel beszélget, akik megbízásaikon, megépült házaikon, esetleg az oktatásban betöltött szerepükön keresztül alakítják az építészeti közgondolkodást. Az építészettörténész vendégeivel többek közt arra keresi a választ, hogy milyen szakmai és pszichológiai együtthatók mentén épül fel egy jól működő építésziroda, milyen képességek szükségesek ahhoz, hogy átfedésbe kerüljön építész és elképzelése. A vendégek:

2021. okt. 7., 18.00
Szabó Levente
2021. nov. 4., 18.00
Ferencz Marcel
2021. dec. 9., 18.00
F. Kovács Attila

Interjúmaraton

Az MMA MMKI egyedülálló vállalkozásként megrendezi az első hazai, 24 órás építészeti Interjúmaratont. Az esemény – amelynek a Pesti Vigadó könyvtára ad otthont, 2021 szeptember 17-e, péntek 10:00 órától szeptember 18-a, szombat 10:00 óráig tart. Az interjúmaraton házigazdája, Wesselényi-Garay Andor, az MMA MMKI tudományos főmunkatársa. A beszélgetéssorozat célja, hogy huszonnégy vendéggel egyetlen nap erejéig megmerevedő „pillanatfelvétel” készüljön arról, miképp gondolkoznak kutatók, bölcsészek, építészettörténészek és eszmetörténészek az építészetről, mint kulturális evidenciáról, mint a hétköznapjainkat berendező díszletről. A beszélgetések részben a vendékek életútját és érdeklődési körét firtatják, részben a hazai szakmaszociológiai szöveten megjelent új mintázatokkal, hasadásokkal és gyűrődésekkel kívánnak foglalkozni és olyan kérdéseket járnak körbe, mint az építészet taníthatósága; az oktatás és az építészeti minőség kapcsolata; az építészet képviselhetősége és elbeszélhetősége; az elit nélküli új-rétegzettség és a fentiek következtében jelentkező mellék- és vadhajtások. A maratont Balázs Mihály indítja és Turi Attila zárja.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások