pestimonika | 2014.05.27
Az építészeti formaképzés egyre újabb és újabb kifejezési módokat keres és talál, ehhez társulnak a növekvő épületenergetikai követelmények – de mi mindennek a műszaki háttere? Erre a kérdésre keresi a választ a következő, június 12-én megrendezésre kerülő Építész Tervezői Nap (MÉK 2 pont).

A konferencia, amelynek levezető elnöke dr. Dobszay Gergely, a BME Épületszerkezettani Tanszék egyetemi docense lesz, az átforduló tetők és a nemlineáris szerkezetek témájával foglalkozik majd, sorra véve az egyedi, nemes burkolatok, az új felületek, dizájnok és anyagminőségek kapcsolódó témaköreit is. Az előadók elemzik a homlokzattervezés és az épületburok összefüggéseit: a hőszigetelési, vízzárósági, vízhatlansági kérdéseket a tetőtől az alapozásig. Napirendre kerülnek a csomóponti megoldások, az anyagváltások technikái, az egyenminőség, a dilatációk és az akusztika.

Dr. Hunyadi Zoltán (egyetemi docens, BME Épületszerkezettani Tanszék) a homlokzatok akusztikai teljesítményének javítási lehetőségeiről beszél majd, a BME új Épületakusztikai Laboratóriuma kapcsán. Bakonyi Dániel (egyetemi tanársegéd, BME Épületszerkezettani Tanszék) a homlokzati hőhidak egyszerűsített figyelembe vételére fog bemutatni egy új módszert.

Az MTA Székház műemléki ablakainak rekonstrukciója kapcsán szerzett tapasztalataikról Csillag Katalin és Kiss Anna Sára (3H Építésziroda) számolnak be. Dr. Dobszay Gergely „A víz rejtett útjai a külső térelhatároló szerkezetekben” címmel tart előadást. Brassnyó László (Knauf Insulation) az új Urbanscape zöldtető rendszert fogja ismertetni.

Csordás Zoltán (Colt) az épületburok megnyitásáról, vagyis az előregyártott üveglamella rendszerekkel történő energiatudatos szellőztetésről fog beszélni. Töltszéki Szilvia (Hoesch Építőelemek) előadása a feszültségmentes homlokzatburkolatok témáját járja körül. Obermayer Balázs (Rehau) a nyílászárók tervezésének és beépítésének szakmai részleteit ismerteti.

Jelentkezni itt lehet.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások