épületek

Formabontó kockaház a Magas-Tátrában


Java | 2019.11.04

A szlovákiai Magas-Tátrában lévő különleges épület a világhírű bűvös kockát juttatja eszünkbe. A házat a cseh Atelier 8000 iroda tervezte nemzetközi pályázatra. Teljesen önellátó, fából és fotovoltaikus panelekből áll.

A Magas-Tátra szirtjeit uraló bűvös kocka olyan, mintha egy újabb szirt lenne a sziklák között. Itt a változatos természeti felszín teljes összhangja fedezhető fel a formabontó architektúrával. Az épület formálása a napenergia optimális hasznosítását célozza, saját  fenntarthatóságát biztosítva.

Az egész évben nyitva tartó ház kényelmes szállást biztosít a turizmus szerelmeseinek. Két emeleti vendégszobával, tetőtéri meditációs szobával, konyhával és tágas terekkel maximálisan szolgálja vendégei kényelmét. A ház kívülről  alumíniumból, üvegből és fényvisszaverős burkolólapból készült.

„Az ablakok és a fotovoltaikus panelek üvegfelületei, valamint a fémbevonat fény átlátszósága egy kis csillogással kiegészíti a helyszín teljes képét – ugyanúgy, mint a csillogások és tükröződések a hegyi tó felületén" – nyilatkozott a tervező a Dezeen-nek.

 A házat belül a természetes anyagok jellemzik, a falak rétegelt fából, vörös lucfenyőből készültek, melyek meleg színárnyalatukkal az otthonosság melegét nyújtják.

Fotók forrása: designyoutrust.com
Forrás: life.hu

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások