épületek

Luxushotellé vált a bostoni börtön


Java | 2020.06.22

A Charles Street-i börtön Boston egyik történelmi jelentőségű, híresen hírhedt épülete volt, ahol az elítéltek monoton, szürke élete zajlott, melyet időnként az indulatok ádáz háborúja szakított meg. Boston vezetősége másféle hírnévről álmodott, s a világ egyik legszebb luxusszállodáját álmodta ide a durva falak közé.

Az épület az 1850-es években lett kész, és az úgynevezett bostoni gránit stílus egyik legszebb példája. Gridley James Fox Bryant, Boston egyik leghíresebb építésze, és Louis Dwight, a kiváló kriminológus együtt tervezték meg a hajdani épületet. A tudós, aki a Yale-en végzett kutatásokat, úttörő módon támogatta a börtönreformot. Sajnos csak három évvel élte túl az akkor nagyon modernnek számító létesítmény megnyitását. Másfél száz évvel később született meg e falak között a luxushotel. Némi humorral csak szabadságnak, azaz Libertynek nevezték el az újratervezett hotelt, mely nem tagadta meg múltját sem, hisz a tervezés megtartotta az épület eredeti arányait, a téglafalakat, sőt, a cellákat, a rácsos ablakokat, s persze izgalmas történetét is. A vendégek, mint kívülállók, szívesen vesznek részt ebben a kalandos időutazásban.

A modern, minden kényelemmel felszerelt szálloda 298 szobával és lakosztállyal rendelkezik, remek kilátással a Charles-folyóra és a városra. Rendezvénytermei izgalmas események helyszínei, ahol meetingeket és kulturális előadásokat tartanak. Az extrém szálláshely a festői Beacon Hill negyed szívében található.

Fotók: Liberty Hotel
Forrás: Turizmus.com

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások