épületek belsőépítészet hotel India ornamentika maximalizmus

Ha unod a minimalizmust, mártózz meg a maximalizmusban!


sebesp | 2023.04.02

A Villa Palladio Jaipur egy elegáns és színes magánszálloda, amely az indiai hagyományos stílust ünnepli. A vizionista, vörösben pompázó épület minden felülete élénk és díszített, hallucinogén választ ad minimalizmus sterilitására.

A Villa Palladio Jaipur butikhotel egy igazi élénk maximalista alkotás. Csak egy rövid kirándulásra található Rajasthan fővárosától, és arra vár, hogy felfedezzék. Az észak-indiai állam évszázadokon átívelő összetett építészetéről ismert. A gazdag építészettörténet inspirálta Barbara Miolini olasz-svájci vállalkozót és Marie-Anne Oudejans holland tervezőt a kilencszobás szálloda belső tereit elárasztó színek és minták összeállítására. Az eredetileg az1980-as években épült,  felújított kastély ékszerdobozként nyílik meg. Falait színes, kézzel festett részletek díszítik, amelyek a cukorka csomagolás, a cikk-cakkolás és növényi formavilág elemei játékos keverékét vonultatják fel.

A Villa Palladio Jaipur kilenc lakosztályát hasonlóan burjánzó motívumok díszítik. A szálloda magasztos és fényes szobáit hímzett szövetek, kézzel festett tapéták és merészen csempézett padló borítja, amelyet bonyolult mintás szőnyegek borítanak. Minden szoba a cseresznye-vörös és rózsaszín színvilágot követi, amelyet Rajasthan nyüzsgő kultúrája és öröksége ihletett. A külső udvart oázissá alakították át, fekete-fehér csempével körülvett, díszes szökőkúttal és pálmákkal tarkítva. Az illatos zöld kert növényei között megtalálható a jázmin, rózsa, gránátalma, hibiszkusz és babér. A medenceház folytatja a maximalista szellemiséget, összetett vörös és fehér csíkokkal imitálja a vízfelület rezgését.

Képek: villa-palladio-jaipur.com / Atul Pratap Chauhan 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások