hír cikk Fradi-stadion GROUPAMA ARÉNA irodaház TELEKOM

Három évig tartó építkezés kezdődik a Fradi-stadionnál


donkanyar | 2015.05.21
A Magyar Telekom átfogó megállapodást írt alá a WING Csoporttal, az ország egyik legnagyobb ingatlanfejlesztőjével a társaság új székházának megépítéséről és hosszú távú bérletéről. Az új székház az ország egyik leginnovatívabb, a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaháza lesz.

A tervek szerint a vállalat 2018 második félévében fog beköltözni a teljes mértékben az ország vezető távközlési szolgáltatójának igényeire szabott, 21. századi követelményeknek megfelelő új működési központjába. Az új székház központi elhelyezkedésének, energiatakarékos berendezéseinek és egészséges munkakörnyezetet biztosító megoldásainak köszönhetően az ország egyik leginnovatívabb, a fenntarthatóság jegyében megépülő irodaháza lesz.

Az új székház az ország legmodernebb irodaházaként, kiemelkedő építészeti megoldásokkal, valamint környezettudatos, fenntarthatósági szempontokon alapuló tervezéssel és építkezéssel valósul meg. Ez lesz Magyarország eddigi legnagyobb, egy épülettömbben realizálódó irodafejlesztési projektje, amely városképileg kiemelt helyszínének köszönhetően a főváros kapujának tekinthető a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér irányából. Az építési munkálatok előreláthatólag 2015 negyedik negyedévében kezdődnek meg.

A tervek szerint a cég Budapesten dolgozó munkatársainak nagy része ebbe az épületbe költözik, ami tovább erősíti a belső szinergiák kihasználását. A tervezők teljes mértékben az igényeikhez igazítják a Budapest IX. kerületi, Könyves Kálmán körút 34-36. alatti telken felépítendő, XXI. századi építészeti arculatú irodaházat, amelyet hosszú távon vesz bérbe a cég. Ennek megfelelően a belső tereket úgy alakítják ki, hogy azokat a legkorszerűbb és leginnovatívabb humán erőforrás-menedzsment és informatikai trendek alapján lehessen berendezni. Ennek köszönhetően a társaság kiemelkedő színvonalú és egészséges munkahelyi környezetet biztosíthat munkatársai számára.

A cég folyamatosan vizsgálja hatékonyságjavítási lehetőségeit, és ennek részeként racionalizálja jelenlegi irodaingatlan portfólióját. A társaság a tranzakció keretében az új irodaházba történő beköltözést követően értékesíti a WING Csoportnak három legjelentősebb értéket képviselő, megüresedő budapesti irodaépületét, köztük a jelenlegi, Krisztina körúti székházát. Emellett a vállalat további irodai elhelyezési kapacitásai is felszabadulnak, amelyek szokásos optimalizálása után további 5-7 kisebb ingatlan értékesítésére kerülhet még sor. A Telekom összességében mintegy 90 ezer négyzetméter irodaterületet szabadít fel, majd az új székházban közel 60 ezer négyzetméteren helyezi el budapesti irodai szervezeti egységeinek döntő részét.

Terv, látványtervek: Tiba Építész Stúdió Kft. / Tiba János

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások