donkanyar | 2013.09.02
Pablo Picasso élete utolsó 12 évét abban a házban, amely most 220 millió dolláros áron eladó. A horroráron áruba bocsátott villa a francia üdülőhelyen Mougins-ban található, s jelenleg ez Dél-Franciaország legdrábább ingatlanja.

Pablo Picasso 1973-ban hunyt el s élete utolsó 12 évét a Mas de Notre-Dame du Vie-ben töltötte. A legendás művész otthonát egy belga műkereskedő vette meg, aki helyreállította és kibővítette a történelmi szerkezetét. A curbed.com oldal írása szerint a kereskedő 13-16 millió dollár közötti összeget fizethetett az ingatlanért, épp ezért elképesztő, hogy tulajdonosa a 35 szobás villáért most 220 millió dollárt szeretne kapni. A méregdrága eladási árért kínált villában 10 háló- és 8 fürdőszoba található, míg a hatalmas kertbe két medencét, a teniszpályát, őrházat építettek, de ettől függetlenül a Picasso-villa Dél-Franciaország legdrágább ingatlana.


A provence-i kastély egyébként a francia üdülőhelyen Mougins-ban található (Provence - Alpes - Cote d'Azur), ahol Picasso 1961-től 1973-as haláláig tevékenykedett. (Az, hogy megéri-e az árát, azt a képek megtekintése után mindenki döntse el maga!)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások