pályázat Jövő építésze Kingspan pályázat

Idén újraindul a Kingspan nagy sikerű Jövő Építésze pályázata!


droID | 2015.04.13
A Kingspan Kft. másodszor hirdeti meg Magyarországon a Jövő Építészecímű pályázatát építészhallgatók számára. A népszerű pályázatra 2014-ben több mint száz diák regisztrált a www.jovoepitesze.kingspan.hu oldalon, akik közül harmincan adták be pályázatukat.

Az első helyezett Szuhányi Anna Szilvia diplomamunkaként készített anyagát 1 millió forint pénzjutalommal díjazta a zsűri. Önéletrajzában természetesen szakmai elismertséget mutat elért eredménye, munkahelyén azonban már diplomaosztáskor elhelyezkedett; egy éve dolgozik, emellett nyelvet tanul. Már korábban is hallott a Kingspan Kft.-ről, de a pályázat kidolgozása közben ismerkedett meg a cég – általa energiatudatosnak értékelt – termékeivel, azok specialitásaival.

A második helyezést Jóföldi Barna szerezte meg, munkáját 500 ezer forint pénzjutalommal honorálták. Hosszútávra tervez, szakmai fejlődésre, továbbképzésre fogja felhasználni a nyereményt. A már építészmérnök tervezőként dolgozó szakember sikeresnek értékeli a kezdeményezést; a pályázat során hasznosnak bizonyult a Kingspan segítőkész kollégáitól kapott támogatás és konzultáció. Bár a cég termékeit már korábban is ismerte, terveiben még nem használta fel azokat; a pályázat során mélyült el tudása, és ismerte fel a termékek kínálta lehetőségeket, például az íves formák megalkotásában. Szívesen vállalkozna Kingspan csarnoképítésre; véleménye szerint a cég termékei nagyon jó lehetőségeket és gyors kivitelezhetőséget nyújtanak.

A résztvevők idén is magyarországi, szakirányú felsőoktatásban tanuló hallgatók lehetnek, akiknek olyan eredeti tervkoncepciót kell beadniuk, amely tetszőleges funkciójú, de legalább 1000 m2 hasznos alapterületű épület megvalósítását célozza. Azok a hallgatók is indulhatnak, akik tavaly is részt vettek a megmérettetésben – természetesen amennyiben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.


A pályázat elkészítésénél a hallgatóknak az alábbiakat kell szem előtt tartani: energiahatékonyság, innovatív jelleg, megvalósíthatóság (tűzvédelem, statika stb.), emellett fontos, hogy a prezentáció módjára is nagy figyelmet fordítsanak. A beadott munkákat idén is elismert iparági szakemberek fogják értékelni.

A Kingspan 2015-ben is meghirdeti a pályázatot Magyarországon, vagyis a hallgatók már most elkezdhetnek gondolkodni rajta, mi lesz a versenymunkájuk a Jövő Építésze 2015. pályázaton.

Pályázni a folyamatosan frissülő www.jovoepitesze.kingspan.hu oldalon lehet. További információk a Kingspan Marketing osztályától, a jovoepitesze@kingspan.hu email-címen kérhetők.

A pályázatról további információkat itt találhat.

(x)


 

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások