donkanyar | 2014.07.28
A Clark Ádám tér felújítása közel 200 millió forintba került, amelyet nagyrészt önerőből állt a kerületi önkormányzat. A márciusban kezdődött munkálatok során felújították a térburkolatokat és a zöldfelületeket is.

Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP), az I. kerület polgármestere beszédében felidézte: a tér sorsa a '80-as évek elejétől folyamatosan foglalkoztatta a szakembereket, a városvédőket, s ennek eredménye egyebek mellett a 2. világháború után elbontott sikló rekonstrukciója, a Hunyadi János út gázlámpáinak megmentése és a befalazott országcímer kibontása.

A polgármester kitért a nulla kilométerkő történetére is, jelezve, hogy a kő lábánál hamarosan faragott díszkő lesz, amely mutatja a távolságot és az irányt Magyarország világörökségi helyszínei és megyeszékhelyei felé.

A tér rendezéséről azt mondta: a halálos balesetek megelőzése érdekében korlátot építettek ki a Váralagút tetejére, a támfalban pedig téliesíthető vendéglátóhelyet alakítottak ki. A márciusban kezdődött munkálatok során felújították a térburkolatokat és a zöldfelületeket is.

A közel 200 millió forintos beruházást nagyrészt önerőből állta a kerületi önkormányzat, egy 30 millió forintos közérdekű felajánlást kaptak hozzá - számolt be Nagy Gábor Tamás.

MTI

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások