donkanyar | 2013.02.03
A közelmúltban egy indiai milliárdos, Subrata Roy – az India Today című lap India tíz legbefolyásosabb embere között tartja számon - bejelentette, hogy Macedóniában,az Ohridi-tónál egy olyan luxus üdülőközpontot fog építeni, amelyet a világ top úti célja között tartanak majd számon.

A bejelentéskor az is elhangzott, hogy a beruházás értéke több százmillió euróra rúg. Subrata Roy egyébként elég nagyszabású terveket dédelget, hiszen ahogy a sajtótájékoztatón elmondta, ő bizony nem valamiféle középszerű turisztikai központot akar létrehozni az UNESCO világörökségi listáján is szereplő tó mellé, hanem egy olyat, amely hamarosan a világ top 10 úti célja közé fog kerülni. Az üzletember leginkább az indiai, a kínai, az orosz és az európai turisták pénztárcájára számít.

A Saharayan Makeeduniya névre keresztelt projekt egy 240 hektáros területen épül majd fel az Ohridi-tó mellett, Ljubanista faluban. A beruházás során luxushotelek, úszó szálloda, kaszinók, lakóházak, egészségmegőrző létesítmények és egy nemzetközi szintű golfpálya is épül majd. A macedón kormány persze örül a beruházásnak, hiszen ezéltal meghosszabbodhat a turisztikai szezon az ország legfőbb turisztikai vonzerejének számító tónál. A kormány egyébként azt is tervezi, hogy a megépíti Ohridig az autópálya még hiányzó szakaszát.

A milliárdos indiai további befektetéseket is tervez Macedóniában: a Galicica-hegységben például síközpontot építene, a Prespa-tó közelében pedig hasonló luxusparadicsomot fejlesztene. Az ohridi projektet az Atkins brit tervező és tanácsadócég jegyzi. A dizájn Tom Wright tervező kézjegyeit viseli, aki például a Dubaiban álló Burj Al Arab hotelt tervezte.(forrás: www.mia.com.mk)

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások