donkanyar | 2014.08.28
Teljes egészében megnyitja kapuit augusztus 29-én a Várkert Bazár: a megújult Lánchíd utcán keresztül ismét látogathatóvá válik az Ybl Miklós tervezte épületegyüttes, valamint a déli paloták és az Öntőház udvar között elkészült a több mint ötezer négyzetméteres neoreneszánsz kert, s a kert alá épített multifunkcionális rendezvénytér.

A parlamenti választások előtt maga Orbán Viktor adta át az akkor még félkész Várkert Bazárt, amely aztán három nap után bezárt. Most azonban újra felavatják: a pénteki ünnepségen ott lesz Tarlós István főpolgármester, Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester, L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, valamint Rogán Antal frakcióvezető is.

A beruházás keretében a Lánchíd utcában, az Ybl Miklós téren, az Apród utcában és a Szarvas téren a korábbi töredezett, kátyúkkal teli útpálya és járda helyett díszburkolat épült, korszerűsítették a közvilágítást, kerékpársávokat alakítottak ki, valamint megújították és növelték a zöldfelületeket is. A vízvezeték kiváltásának költségeivel együtt nettó 1,66 milliárd forintos beruházás nagyságát mutatja, hogy a kivitelezőnek 19 900 négyzetméternyi aszfalt utat és járdát, valamint 3 530 folyóméternyi járdaszegélyt kellett elbontania és újjáépítenie. A Várkert Bazár előtt elkészült az új kikötő is, amely a kishajóforgalmat bonyolítja majd. A Lánchíd utca avatása után a terület szeptember közepéig még a gyalogosoké marad, az utcát csak szeptember 15-én nyitják meg a gépkocsiforgalom előtt - írja az MTI.

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások