Lekics Gábor | 2015.07.16
Szeptember 7-ig látogatható a washingtoni Nemzeti Építési Múzeum nagytermének új installációja, ahol a látogatók exkluzív környezetben vehetnek fürdőt egy hatalmas labdatengerben.

A közel 930 m2-en elterülő Beach - azaz part - fantázianevű installációt a Washington D.C. székhelyű Snarkitecture csapata álmodta meg. A közel egymillió újrahasznosítható átlátszó műanyag labdából álló tengert a Nemzeti Építési Múzeum nyári programjainak keretében mutatták be. A labdatenger mellett egy 15 méteres partszakaszt is kialakítottak, ahol a hófehér paravánokkal szegélyezett területen szétnyitható tengerparti pihenőszékekre telepedhetnek le a látogatók.

A Nemzeti Építési Múzeum munkatársainak elmondása alapján a látogatók nagy örömmel vetik bele magukat a labdatenger hullámai közé, vagy töltenek egész délutánokat a parti pihenőszékekben olvasgatva, relaxálva. Tengerparti hangulatot varázsolnak a múzeumbelsőbe a labdajátékokat játszó gyerekek, és az üdítőikkel nyugágyban pihenők. Vannak, akik a labdatenger közepére eső oszlopokról lógatják lábukat a 'vízbe'.

További információk:
National Building Museum
NBM - The Beach


Forrás: ArchDaily
Fényképek: Noah Kalina

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások