hír cikk Tokió; ingatlan; apartman; dobozlakás; szorong;

Lakáshiány miatt Tokióban már dobozokban is élnek fiatalok


donkanyar | 2013.03.04
Nyílt tikok, hogy Tokió a világ egyik legzsúfoltabb városa, épp ezért a városban lakódobozokkal próbálják enyhíteni a lakásépítési helyhiányt, amiért igencsak borsos árat kell fizetni havonta. Az ablak nélküli szűk helyiségekben leginkább fiatal értelmiségiek laknak.

A zsúfolt japán fővárosban, Tokióban a lakáshiányt próbálják enyhíteni lakódobozokkal, de klausztrofóbiásoknak nem érdemes az új találmányát kipróbálniuk: ezekben az otthonokban ugyanis sem kiegyenesedni, sem kinyújtózni nem nagyon lehet. A kényelmetlenség ellenére viszont igen borsos bérleti díjat kell értük fizetni: havonta ugyanis 400 fontnyi díjnak megfelelő (135 ezer forintnyi) bérleti díjat szednek az illetékesek, ezért az össszegért cserébe viszont Tokió belvárosában lakhatnak a dobozbérlők. Persze ennek tudatában nem meglepő, hogy leginkább olyan fiatalok választják ezt a lakhatási formát, akik idejük nagy részét munkahelyükön vagy valamilyen külső helyszínen töltik.

A dobozokban egyébként világítás van, de ablak és víz nincs, csak néhány ruhának, ágyneműnek és személyes holminak jut hely. Intim zónájuk sincs a bérlőknek, mert az „dobozlakásokat” egymásra pakolták – írja a Daily Mail Online.


forrás: www.dailymail.co.uk

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások