hír cikk építészet Háromszög Torony Párizs Tour Triangle

Megbukott Párizsban a 158 milliárdos üvegszörny terve


donkanyar | 2014.11.24
A francia főváros közgyűlése elutasította a Tour Triangle (Háromszög Torony) nevű 180 méter magas felhőkarcoló megépítésének tervét, amelyet Anne Hidalgo szocialista főpolgármester viszont támogat.

Negyven év után ez lett volna az első ilyen jellegű építkezés a francia fővárosban, de mivel a területre szóló építési engedélyt a közgyűlés adja ki, s a képviselők 89 szavazattal 78 ellenében elutasították a javaslatot, az üvegpiramisból nem lesz semmi. Az eredményt a főpolgármester azonnal vitatta, s jelezte: bírósághoz fordul, miután a kormányzó Szocialista Párt által kért titkos szavazást az ellenzéki képviselők nem tartották tiszteletben azzal, hogy a kameráknak felmutatták a szavazócéduláikat, mielőtt bedobták az urnába.
A tervezett Háromszög Torony 180 méter magas lenne, az egyre csökkenő méretű szintek piramis alakot formáznának. A Párizs déli részére, a Porte de Versailles kiállítócsarnok közelébe tervezett épületben szálloda és irodák kapnának helyet. A beruházás 158 milliárd forintba kerülne.

Forrás: MTI

A szerző legújabb cikkei
Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár
Építési megoldások